BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  EKONOMİ

Çarpıcı Hazine Müsteşarlığı iddiası

Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Hazine Müsteşarlığı hakkında yankı uyandıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Sabah gazesi yazarı Sevilay Yükselir, bugünkü köşesinde Hazine Müsteşarlığı'nın kapatılabileceğini yazdı.

Bu kurumu paralel yapının en iyi kalesi olarak niteleyen yazar, "Hazine Müsteşarlığı kapatılıyor mu?" başlıklı yazısında bu yapıya mensup olmayan insanların mağdur edildiği haberlerinin gündemden düşmemesi nedeniyle, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı bu kurumu mercek altına aldığına dikkat çekti.

AYLARDIR KARARNAMELERİ İMZALANMIYOR

Dört aydır Müsteşarı, 6 aydır da Müsteşar yardımcısı ile pek çok ara makama ait kararnamelerin imzalanmamasını kurumun gözden çıkarıldığı şeklinde yorumlayan Yükselir, Başbakanlık kaynaklarına dayanarak müsteşarlığın Babacan'ın görev süresinin dolacağı 2015 haziranından sonra yapılandırılacağını yazdı.

İKTİDAR GÖZDEN ÇIKARDI

Davutoğlu'nun son katıldığı canlı yayında seçim sonrası kamu kurum ve kuruluşlarının yeniden yapılandırılacağı açıklamasını köşesinde yer veren Yükselir, Köşk kaynaklarından edindiği bilgileri okurlarıyla böyle paylaştı:

Özellikle, Personel Dairesi, Hukuk Müşavirliği ve Hazine Kontrolörler Kurulu Başkanlığı'nın bu yapının eline geçmesiyle son on yılda işe alınan uzman yardımcı ve Kontrolörlerin neredeyse % 80'e yakını bu yapı elemanlarından oluşmaktadır.

CASUSLUK DAVASI GEREKÇESİYLE KENDİ MENSUPLARINI ATADI

Paralel Yapı, kadrolaşmasına engel gördüğü bazı yöneticileri de başta İzmir askeri casusluk davası olmak üzere çeşitli bahanelerle disiplin cezası vererek görevden almış, yerlerine kendi mensuplarını atamıştır.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla alt ve orta düzey bazı paralel yöneticiler görevden alındıysa da yerlerine atananların da bu yapının B takımı olduğu yüksek sesle dillendirilmektedir. Ancak, ulaştığımız Köşk kaynakları, bu atamaların hiç birisiyle ilgili kararnamenin imzalanmayacağı, Mevcut Hazine yönetimiyle bir güven bunalımı olduğu seçimden sonra atanacak yeni bakan ve yeni yapılanma ile atama sürecinin hızlanacağını ifade etmektedirler.