BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  GÜNCEL

Çapkın'dan flaş biber gazı açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olaylarla igili konuştu

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, dün akşam Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynana derbi maçta çıkan olaylarda gaz kullanılmadığını açıkladı.

ASLA GAZ SIKILMADI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asya Pasifik Perakende Kongresi açılışına katılmak üzere Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne geldi. Hüseyin Çapkın olaylı derbi maçta biber gazı kullanıldığı iddialarına ilişkin olarak, "Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum, bilmiyorum da. Polis oldukça soğuk kanlı hareket etti. Sportif bir sebep sonuç ilişkisi. Onun dışında herhangi bir şey aramanın anlamı yok. Olmamalıydı üzücü bir şey. Altında başka bir şey aramaya gerek yok" dedi.

Çapkın, maça hiç kimsenin biletsiz girmediğini, turnikelerde yaşanan arızalarda bile biletlerin elle yırtılarak seyircilerin içeri alındığın ifade etti. Çapkın, olaylar nedeniyle 67 kişinin gözaltına alındığını, operasyonların devam edeceğini söyledi.

Maç sonrasında bazı basın yayın organlarında polisin biber gazı çıktığı şeklinde haberler yer almıştı.

Bilindiği gibi derbi maçı uzatma dakikalarında taraftarın sahaya girmesi nedeniyle hakem Fırat Aydınus tarafından iptal edilmişti.

zaman.20130923115037.jpg