BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cannes’da görkemli açılış

Cannes Film Festivali görkemli bir törenle açıldı. Kırmızı halıdan patlayan flaşlar eşliğinde geçen yıldızlar büyük ilgi gördü.

Abone ol

Bu yılki festival, Türk sinemaseverler için ayrı bir önem taşıyor. Zira jüride Orhan Pamuk var. Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz ve Hanna Schygulla’nın paylaştığı “Yaşamın Kıyısında” filminin festivaldeki gösterimi 23 Mayıs’ta yapılacak.

Bir Türk-Alman ortak yapımı olarak festivale katılan “Yaşamın Kıyısında”, Türkiye’den Anka Film, Almanya’dan Corazon International ve NDR ile İtalya’dan Dorje Film’in işbirliğiyle gerçekleştirilmiş bulunuyor.

YARIŞMADAKİ 2. TÜRK FİLMİ "YUMURTA"
Cannes Film Festivalinde “Quinzaine des Realiseturs / Yönetmenlerin On Beş Günü” kategorisinde yarışacak ikinci Türk filmi Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” adlı yapımı. Yumurta’da başrolleri Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy ve Ufuk Bayraktar paylaşıyor.

Film 22 Mayıs’ta gösterilecek. Kaplanoğlu’nun bir üçleme olarak düşündüğü projesinin ikinci filmi Süt ise festivalin Atölye bölümüne (Atelier kategorisine) seçilen 15 filmin arasına girmeyi başardı.

NTV