BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canlı yayında Sarıgül ve Cemaat kavgası

Mustafa Sarıgül ve Gülen Cemaati arasında bir ittifak olup olmadığı iddiası A Haber'deki canlı yayında kavga çıkarttı.

Abone ol

A Haber’de Yüzde Yüz Siyaset programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika temaslarına ve bu temaslar esnasında Cemaat dairesinde olan kuruluşlarla görüşmesinin programda olacağına işaret edilerek Sarıgül ve Gülen Cemaati arasında bir ittifak olup olmayacağı konuşuldu.

Sevilay Yükselir Sarıgül- Gülen ittifakının var olduğunu iddia etti ve şunları söyledi:

SARIGÜL GÜLEN'DEN DESTEK İSTEDİ

“Gülen Cemaati'nin Mustafa Sarıgül'e destek verdiğini, Şişli Belediye Başkanlığı'nda bir tık üstüne çıkmasına destek verdiğini bir yıl önce yazdım. Mustafa Sarıgül reddetmemişti, cemaatten ise 'böyle bir şey yok' telefonları aldım.

Sarıgül'den yazılmaması kaydıyla konuşmalarım oldu. Sarıgül'ün bizzat Gülen'den destek istediğini, Sayın Gülen'in her zaman ona destek vereceğini söylediğini ben biliyorum.

CEMAAT SARIGÜL İÇİN OY İSTİYOR

Sonrasında CHP'ye geçiş sürecinde Sarıgül cemaatin belli kanadından, çatıdaki cemaat mensuplarından destek aldı. Başörtülü bir Ak Partili bürokrat bana söyledi, “ben belediye lojmanında oturuyorum, iki tane cemaat mensubu gelerek bizden Sarıgül'e oy istedi”

Gazeteci yazar Avni Özgürel ise Yükselir’e şu sözlerle karşı çıktı:

SARIGÜL'ÜN ÜSTÜNDE ALTI OK VAR

“Cemaat bu durumda büyük erozyona uğrar. CHP'ye bu cemaatin tabanı hiçbir şekilde oy vermedi, öyle bir şey söz konusu değil. Sarıgül dediğinizin üstünde “Altı ok” var. Bu cemaat yeni bir hareket değil, neyin ne olduğunu bilir, bu tür cemaatler, sadece Gülen cemaati değil, diğerleri de inançlı imanlı insanlara hitap ediyorlar, hemen biz bunu seviyorduk artık sevmiyoruz şimdi şunu seviyoruz diyemezler.

İKTİDAR MÜCADELESİ ARTACAK

Türkiye'de bir iktidar mücadelesi var ve bu 2014'te daha çok yüzeye çıkacak. Bu mücadelede cemaat önde gelen taraf değil. Şu an sahnede önde görünür olsa bile esasında önde gelen taraf değil.

Bu iktidar mücadelesinin ana unsuru, Türkiye'de iktidara kim gelmiş kim gitmiş önemsemeyen, iktidarı kontrol etmeyi önemseyen, para kazanmak, para kaybetmek alakalı değil, bu odaklar en fazla parayı Ak Parti'de kazanmış olabilirler ama iktidarı kontrol etme özelliklerini kaybetti bu odaklar.

CHP CEMAATLE GÖRÜŞÜR AMA CEMAAT...

Mesela İsrail ile durumunuzu düzelttirip, Mısır'da istediğiniz gibi tavır koydurtamıyorsunuz. CHP görüşür cemaat ile. Cemaat en fazla İstanbul'da MHP'nin adayı varsa, cemaat AK Parti'ye oy vermekten vazgeçirtemez insanları, en fazla MHP ve BDP'ye o gider, onun dışında zerresi olamaz.”