BIST 9.712
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.428,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canikli mi Conikli mi belli değil!

Meclis henüz açılmadı ama polemikler başladı. CHP'li İnce AK Parti'den CHP liderine gelen açıklamalara yanıt verdi

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı'nın kimseye diyet borcunun olmadığını belirtti.

AK Partili Nurettin Canikli'nin CHP liderine dönük "Diyet ödüyor" sözlerini eleştiren İnce, "AKP yetkililerinden Canikli mi, Conikli mi olduğu pek belli olmayan, hayatını diyet ödemekle geçirmiş birinin CHP'nin genel başkanına 'diyet ödüyor' demesi, tek kelimeyle AKP klasiğidir ve gülünçtür" dedi.

İnce, yazılı açıklamasında, ''AKP yetkililerinin, CHP'nin demokrasi ve ulusal egemenlik adına verdiği haklı ve yerinde protestosunu, anlamak ve çözüme ortak olma yerine ısrarla çarpıtmaya ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsında yıpratmaya çalıştıklarını'' öne sürdü.

CHP olarak istediklerinin açık olduğunu belirten İnce, ''tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tutuklu kalmalarının yasal dayanağının bulunmadığını, buna rağmen tutuklu kalmalarının milletin iradesine vurulmuş bir pranga olduğunu, bunun sorumlusunun da yargıyı emrine almış AKP olduğunu'' söylediklerini kaydetti.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve AİHM kararlarının hukuk sisteminin bir parçası olduğunu, Anayasa'nın 90. Maddesinin, sözleşme ve AİHM kararları ile ulusal yasa arasında çelişki olması durumunda AİHM kararlarının esas alınacağını öngördüğünü vurgulayan İnce, tahliye talebini reddeden mahkemelerin bunu yapmadıklarını öne sürdü. ''Hukukun değil, birilerinin üstünlüğü için karar verildiğini'' iddia eden İnce, o birilerinin bugün ''yargı bağımsızdır, emir mi vereyim'' tarzı açıklamalar yaptıklarını ifade etti.

Muharrem İnce, şu görüşleri dile getirdi:

''Herkes bilmelidir ki milletin egemenliği, milletin egemenliği üzerinde egemenlik kurularak sağlanamaz. Bunu eninde sonunda herkes anlayacaktır.

CANİKLİ Mİ CONİKLİ Mİ?

AKP yetkililerinden Canikli mi, Conikli mi olduğu pek belli olmayan, hayatını diyet ödemekle geçirmiş birinin CHP'nin genel başkanına 'diyet ödüyor' demesi, tek kelimeyle AKP klasiğidir ve gülünçtür.

Daha yemin etme töreninde 327 AKP'li milletvekilinin, milletvekili sıfatının gereğini ve yasama meclisinin saygın bir üyesi olduklarını unutup yeminleri sonrasında Bakanlar Kurulu sıralarına dönüp esas duruşa geçmiş olmalarıyla milletin özgür iradesinin temsilcisi olamayacaklarını kanıtlamışlardır. Bu davranışlarıyla da ilk diyetlerini ödemişlerdir.

Yaşamlarını diz çökme (Hikmetyar resmini hatırlatırız) ve diyet ödemekle geçirdiklerini yakından bildiğimiz bu anlayış sahiplerinin kendilerindeki özelliği başkalarında aramaya kalkışmış olması ilginçtir.

CHP Genel Başkanı'nın kimseye bir diyet borcu yoktur ve olamaz. Bunu iddia edip ortaya belge ve bilgi koyamayanlara söylenecek tek söz; siyaset paranoya ile yapılmaz.''