BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Can Yücel'in mezarını parçaladılar!

Can Yücel'in vasiyeti olduğu ileri sürülerek mezarına şarap dökülmüştü. Bu görüntü tepki toplamıştı. Bugün Can Yücel'in mezar taşının kırıldığı görüldü.

Abone ol

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel'in Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Dün geceyarısı meydana geldiği sanılan saldırıda Yücel'in mezarı, paramparça edildi. Bekçisi bulunmayan belediye mezarlığında, Datça Emniyet Amirliği ekipleri, inceleme başlattı. Polis, saldırganların olayı önceden planlayıp, yanlarında getirdikleri balyoz benzeri sert bir cisimle mezarı parçaladıkları ihtimali üzerinde duruyor.

Tüm dünyada 'hoşgörü mezarlığı' olarak bilinen Datça Mezarlığı'nda Müslüman kabirlerinin yanı sıra Hıristiyan ve Yahudi kabirlerinin bulunduğunu hatırlatanlar, olaya sert tepki gösterdi.

Yücel'in geçen cuma günü olan ölüm yıldönümünde, bazı kişiler tarafından vasiyeti olduğu ileri sürülerek mezarına şarap dökülmüştü. Dün açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz de bu şaraplı anmaya tepki göstermişti.