BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Camiye modern şadırvan

Esenler Dörtyol Merkez Camii’nin içerisine asansör, engelli tuvaleti ve bebek bakım odasının da bulunduğu modern şadırvan yapılacak. <br/>Çe...

Abone ol

Esenler Dörtyol Merkez Camii’nin içerisine asansör, engelli tuvaleti ve bebek bakım odasının da bulunduğu modern şadırvan yapılacak.
Çevre düzenlemeleri, boya, badana, kapı ve pencerelerinin yenilenmesi gibi ilçe genelindeki eğitim kurumları ve
ibadethanelerin her türlü bakımlarını zamanla bitirmeyi planlayan Esenler Belediyesi, yeni bir projeye el attı. Proje kapsamında belediye, Esenler’in en büyük camilerinden birisi olan Dörtyol Merkez Camii’nin bahçe ve şadırvanlarında değişiklik yaparak asansör, engelli tuvaleti ve bebek bakım odasının da bulunduğu modern şadırvan tuvaletlerler yapmayı amaçlıyor.

CAMİNİN İÇERİSİNDE BÜTÜN İMKANLAR SUNULUYOR
Menderes Mahallesi sınırları içinde kalan Merkez Camii, Esenler Belediyesi’nin projesiyle daha da görkemli hale gelecek. Çalışmalar kapsamında Merkez Camii’ne, 2 tanesi engelli vatandaşlara hizmet verecek, bay ve bayanlar için toplam 30 tuvalet, 40 kişilik abdesthane, 1 adet şadırvan, 1 adet özürlü asansörü, 2 kişilik morg ünitesi ve 1 adet bebek bakım odası yapılacak.
Merkez Camii’nin avlusu da yeniden düzenlenerek daha kullanışlı hale getirilecek ve yeşil ağırlıklı bir bahçe olacak.

TEVFİK GÖKSU: “ESENLER’E YAKIŞIR HALE GELECEK”
Esenler’in sosyal, kültürel ve fiziksel olarak kabuğunu kırdığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu değişim ve dönüşüme okullarımızın, parklarımızın ve ibadethanelerimizin de ayak uydurması gerekiyor. Bu sebeple biz Esenler’deki her bir kurumu Esenler’e, Esenler’i de İstanbul’a yakışır hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız yeni düzenleme ile Merkez Camii, Esenler Meydanı’na ve Esenler’e yakışır bir hale gelecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
(İHA)