BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  DÜNYA

Cami önündeki bu fotoğraf olay yarattı!

Güzellik yarışması için Fas'a giden genç kızların cami önünde çektirdiği fotoğrafları ülkeyi karıştırdı...

Abone ol

Belçikalı güzellerin Casablanca Hassan II Camii'nde çektirdiği mini etekli fotoğraf bir anda ülkenin gündemi oldu. Yarışmaya hazırlanmak için Fas'a giden Belçikalı güzeller, Marakeş'in tarihi ve önemli mekanlarını gezdi. Gezinin duraklarından biri olan Casablanca Hassan II Camii'nde fotoğraf çektiren güzeller, mini eteklerle poz verdi. Bu fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Fas'ın önde gelen haber sitelerinden Hespress, durum hakkında hükümetin inceleme başlattığını yazdı.

fas.jpg

KUTSAL İBADET MEKANINA SAYGISIZLIK

Ülkenin önde gelen din adamlarından Şeyh Abdullah Nahari mini etekli fotoğrafları, kutsal ibadet mekanına saygısızlık olarak niteledi. Bir başka din adamı Şeyh Abdalbari Zemzemi ise, skandaldan içişleri bakanlığını sorumlu tuttu. Fas İçişleri Bakanlığı çıplak fotoğraflar için Fas Diyanet İşleri Bakanlığı'nı suçladı.

FETVAYLA YASAKLANSIN

Diyanet yetkilileri ise Kazablanka belediyesinin ve 2. Hasan Camii yetkililerinin izin verdiğini savundu. Kazablanka kent yönetimi ise fotoğraf çekimi ve cami ziyareti için kendilerinden her hangi bir izin alınmadığını ifade etti. Faslıları da bölen fotoğraf için kimisi 'fetvayla yasaklansın' derken kimisi 'tanıtım iyidir' görüşünü belirtti.