BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  DÜNYA

Çadda korkunç bilanço

Çad ordusu, ülkenin doğusunda çıkan çatışmalarda, yüzlerce direnişçi öldü

Abone ol

Çad ordusu, ülkenin doğusunda çıkan çatışmalarda, askerlerin yüzlerce direnişçiyi öldürdüğünü bildirdi.

Çad Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Abeche kentine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Abougouleigne'de çıkan çatışmada, yüzlerce direnişçinin öldüğü, çoğunun yaralandığı ve çok sayıda direnişçinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Kimliği açıklanmayan bir askeri yetkili tarafından devlet radyosu ve televizyonundan okunan açıklamada, çatışmanın 4 saat sürdüğü ve direnişçi grubunun tamamıyla dağıtıldığı ifade edildi. Aynı yetkili, askerlerin direnişçilere ait 50 aracı tahrip ettiğini ve 40 kadar aracı da ele geçirdiğini söyledi.

Açıklamada, askerler arasında can kaybı olup olmadığı belirtilmedi. Çad hükümeti, 3 Ekim'de ülkenin doğusunda faaliyet gösteren 4 direniş grubuyla barış yapmak üzere Libya'nın başkenti Trablus'ta bir barış anlaşmasının imzalandığını duyurmuştu.

Direniş gruplarından Değişim İçin Güç Birliği'nin (RFC) lideri Timan Erdimi ise ekim ayı sonunda yaptığı açıklamada, Çad hükümetiyle imzalanan barış anlaşmasının geçersiz olduğunu ilan etmişti.