BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09
HABER /  DÜNYA

Buz üstünde tehlikeli oyun

Konya’nın Beyşehir ilçesinde günlerdir etkili olan aşırı soğuk havalar nedeniyle buz tutan Beyşehir Gölü kıyılarında yürüyen ve kayan gençle...

Abone ol

Konya’nın Beyşehir ilçesinde günlerdir etkili olan aşırı soğuk havalar nedeniyle buz tutan Beyşehir Gölü kıyılarında yürüyen ve kayan gençler, tehlikeli görüntüler oluşturuyor.
Donan buz tabakasının üzerine çıkarak yürüyen, fotoğraf çektiren ve kayan gençleri görenlerin yüreği ağzına geliyor. Bir gencin buz üzerinde sazlık kesimlere kadar kırılma tehlikesi olmasına rağmen uzun süre yürümesi, elindeki taşla buza vurarak ve ayağıyla kalınlığını kontrol etmesi dikkat çekti. Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, göl kıyılarındaki buz tabakasının oldukça ince olduğunu hatırlatarak, üzerine çıkılmasının oldukça tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Göl kıyılarında buz tabakasının kalınlığını ölçmek için büyük taş ve kaya parçalarının donmuş kesimlere atılmasına da tepki gösteren Tan, “Göl çok fazla donmadı. Buz tabakası ince, üzerine çıkıp da vatandaşlarımız tehlikeye maruz kalmasınlar. Bizi üzen bir diğer konu ise, dernek olarak Beyşehir Gölü’nü ve çevresini temiz tutmaya çalışıyoruz, kim olduğunu bilmediğimiz bazıları da buzların üzerine büyük taş ve kayalar atarak kırmaya çalışıyor. Yazık günah, kimsenin kıyı kesimlere böyle taş ve kaya parçası atarak gölün tabanını doldurmaya hakkı yok. Kaydırmak için mi atıyorlar diye düşünüyoruz ama atılan taş ve kayaların büyüklüğüne baktığımızda böyle olmadığı anlaşılıyor. Buzun kalınlığını ölçmek için mi atıyorlar bilemiyorum ama duyarlı ve bilinçli vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, lütfen böyle hareket ve davranış içerisinde bulunanları görürlerse ‘atmayın’ diye uyarsınlar ya da bize haber versinler. Biz gerekli işlemleri yapalım. Bu davranışlar hem göl kıyılarında çirkin bir görüntü oluşturuyor, hem de gölümüzün tabanını gereksiz yere dolduruyor” diye konuştu.
Öte yandan, Beyşehir Gölü kıyılarının buz tabakası ile kaplanmasının ardından donmuş kesimler üzerine gelerek kümeler halinde dizilen ve yürüyerek kanat çırpan su kuşları gölde güzel görüntüler oluşturuyor. Birçok fotoğraf meraklısı, buz tutan kıyılarla su kuşlarının oluşturduğu kış manzarasını fotoğraf karesine yansıtıyor.
(İHA)