BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir’den En Yeni Antalyalı Projesi

Antalyalılara doğumdan ölüme kadar olan süreçte, her alanda hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi yeni doğan bebekleri de unutmadı.

Abone ol

Kentin en minik sakinlerine yönelik “En Yeni Antalyalı” projesi başladı. Eşi Ebru Türel ile birlikte yeni doğan bebekleri ve ailelerini Eğitim- Araştırma ve Kepez Devlet Hastanelerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ebru Türel minik hemşerilerine “hoş geldin” dedi. 

Her yapılan hizmette, Antalyalıların acılarını paylaşıp, sevinçlerine ortak olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel en yeni Antalyalıları bağrına basarak onları kucakladıklarını belirtti. Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “En Yeni Antalyalı Projesi” hemşerilik bilincini geliştirip, aidiyet duygusunu ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Projenin başlangıcını Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel gerçekleştirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kepez Devlet Hastanesi’nde yeni doğan bebekleri ziyaret eden Türel çifti, dünyaya gözlerini açan minik bebeklerin annelerine yeni doğan seti hediye etti.

TRT Kameramanına Türelden Sürpriz

Başkan Türel, gazeteciler arasındaki yeni baba olduğunu öğrendiği TRT kameramanı Erdinç Kızılgedik'e de bebek çantası verdi. Kızılgedik’in ‘bende on gün önce baba oldum. İlk çocuğum keşke bu projeyi on gün önce başlatsaydınız’ demesi üzerine Ebru Türel yeni doğan setinin yer aldığı çantayı hediye ederek Kızılgedik’i kutladı. 

Bebeklerine “Ebru” adını verdiler

Annelere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Türel ve eşi Ebru Türel, bebekleri kucaklarına alarak sevdi. Başkan Türel Hüsne ve Adnan Fatih Kapudere çiftine geçmiş olsun dileklerini iletirken hoş bir sürprizle karşılaştı. Baba Adnan Fatih Kapudere bebeklerine henüz isim koymadıklarını belirterek “Erkek Olsaydı Menderes adını koyacaktık ama kız oldu. Müsaadenizle Ebru adını vermek istiyoruz” deyince bu teklifi memnuniyetle karşılayan Başkan Türel, Kapudere çiftinin bu sürprizine karşılık bebeği kucağına alarak ezan okudu minik Ebru’ya ismini verdi. Çiftin bu davranışı karşısında Ebru Türel duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadı.  

Bebeğimiz çok şanslı

Başkan Türel ve eşinin ziyaretiyle büyük bir sürpriz yaşayan Hüsne Kapudere, büyük bir mutluluk yaşarken, baba Adnan Fatih Kapudere, ise duygularını “Gerçekten çok şanslı bir bebek. Çok teşekkür ederim başkanıma. Bizim için çok büyük bir sürpriz oldu. Eşinin de ismini verdi. Çok Teşekkür ederiz kendisine” sözleriyle ifade etti. 

Başkan Türel’den annelere tavsiye

Yenidoğan Servisi’ndeki odaları tek tek gezerek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Türel ve Ebru Türel, annelere yeni doğan seti içerisinde yer alan günlüğe bebeklerinin her anının kaydetmeleri tavsiyesinde bulundu. Antalya’da yaşayan Kırgısiztan asıllı Türk Vatandaşı Almasha Bekturova da ziyaretten dolayı büyük bir heyecan yaşadığını ifade ederek, “Heyecanlandım. Beklemiyorduk. Biraz şaşırdım Böyle bir zamanda bizi kutladıkları için çok mutlu oldum. Hediyeler benim için çok değerli, hatırlanmak çok güzel, çok memnun oldum. Günlük çocuğum için çok özel bir hediye oldu. Büyüyene kadar onu saklayacağım. Günlüğe çocuğum için özel bir şeyler yazmaya çalışacağım” dedi. 

Projenin Mimarı Eşim Ebru Türeldir. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel  “Bu projede de diğer sosyal projelerde olduğu gibi eşim Ebru Türel önder oldu. Bu projenin mimarı kendileridir. Bana göre Antalyalılık bilincini yerleştirmek adına son derece önemli bir projenin önünü açmış oldu” dedi. 

Ebru Türel ‘İzmir’den geldim ama artık Antalyalıyım’

En Yeni Antalyalı Projesinin mimarı Ebru Türel ise aidiyet duygusu oluşturma gayretiyle bu projeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu; “Başka şehirlerden göç etmiş, başka ülkelerden gelmiş olabiliriz fakat sonuçta hepimiz Antalyalıyız. Kökenimizi farklı olarak adlandırmaktansa kendimizi artık Antalyalı olarak görmemiz gerekiyor. Ben de İzmir’den gelen birisi olarak sordukları zaman ben artık Antalyalıyım diyorum. O yüzden En Yeni Antalyalı Projesini başlattık. Antalyalılık bilinci, Antalyalılık ruhunu da aşılamak istedik hem de bu vesileyle yeni doğum yapan hemcinslerimize çam sakızı çoban armağanı çok güzel, kullanabilecekleri birer çanta hazırladık. Çantanın içinde, battaniye, yastık, bebeğin ilk tekmelemesinden, ilk adım atmasına, ilk kelimesine kadar bütün evrelerini yazacakları günlük bulunuyor. Güle güle kullansınlar.”

İşçi kardeşlerimize katkı yapmak istedik

Projenin başlangıç tarihi olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın seçtiklerini de vurgulayan Başkan Türel, “Bugün 1 Mayıs İşçi emekçi bayramı. Kamu hastanelerinden başlatmamızın bir önemi de budur. Çünkü kamu hastanelerinde genellikle emekçilerimiz, işçilerimizin aileleri doğum 
Yapıyorlar. Böylesine bir güne denk getirmemizin nedeni de karınca kararınca işçi kardeşlerimize bir katkı yapmak” diye konuştu.