BIST 9.547
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,92
HABER /  SAĞLIK

Büyükşehir 780 otizmli çocuğa ağız-diş tedavisi yaptırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olduğu “Otizmli Çocuklar Sağlıklı Gülüşler” proje çerçevesinde 780 çocuğa diş tedavisi uygulandı.

Abone ol

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği’nden oluşan bir ekip, Gaziantep’te milli eğitime bağlı rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklara diş ve ağız sağlığı tedavisi uygulandı.

Prof. Dr. Ertuğrul Sabah başkanlığında oluşan gönüllü diş hekimlerinin başlattığı “Otizmli Çocuklar Sağlıklı Gülüşler” projesinde eğitim kurumlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören otizmli bireylerin aile, bakıcı ve eğitmenlerini bu bireylerin ağız bakımı ve beslenmeleri hakkında bilinçlendirme yapıldı.

Otizmli bireylerin ağız ve diş bakımının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak,
otizmli bireylere öğrenim gördükleri kuruluşlarda yapılacak taramalarla tedavi gereken bireyleri belirlendi. Otizmli bireylerin velilerinden gereken izinlerin alınması sonrasında tedaviye müsaade edenlere gereken tedavileri yapıldı.

Proje çerçevesinde toplamda 780 otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerin ağız-diş sağlığı bakımı ve tedavisi yapıldı. Tedavi sonrası çocuklara pilli diş fırçası, diş macunu ve çeşitli hediyeler verildi.