BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıttan irtica uyarısı

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'tan irtica ve terör uyarısı geldi. Savunma ve Havacılık dergisine konuştu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Cumhuriyetin kuruluşundan beri din konusunun istismar edildiğini belirterek, “İrticai unsurlar, laiklik karşıtı faaliyetlerini legal oluşumlar vasıtasıyla sürdürmektedirler” dedi.

Savunma ve Havacılık Dergisi’ne iç ve dış güvenlik konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, irtica tehdidinin devam ettiğine vurgu yaptı.

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, şöyle konuştu: “Din konusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar bazı çevreler ve oluşumlar tarafından istismar edilmiştir. İrticai unsurlar, laiklik karşıtı faaliyetlerini; vakıf, dernek gibi isimler altında bir takım legal oluşumlar vasıtasıyla yurt içinde ve dışında sürdürmeye devam etmektedirler. Ayrıca, ülkemizdeki etnik ve dini yapı ve bu konudaki kültürel zenginliğimiz de son dönemde bazı dış destekli çevreler tarafından istismar edilmeye çalışılmaktadır.”

ETNİK KİMLİK TALEBİNİN HEDEFİ ÜNİTER DEVLET

Terörle mücadeleye de değinen Org. Büyükanıt, “Bugün karşı karşıya kaldığımız bölücü terör hareketinin hedefi, öncelikle ulus devlet ve bilahare üniter devlet yapısının ortadan kaldırılmasıdır. Etnik kimliklerinin anayasal güvenceye kavuşturulması talebi, doğrudan ulus devlet yapısını hedef almaktadır. Sonraki hedefin üniter devlet olacağına hiç şüphe yoktur” dedi.

IRAK’LA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Irak’la ilişkiler ve Kuzey Irak’taki PKK varlığına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Büyükanıt, “PKK/Kongra-Gel terör örgütünün Irak’taki faaliyetlerinin sona erdirilmesi, bizim için en önemli husustur. Irak’la aramızdaki terörle mücadele anlaşmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiye olarak, Irak ile askeri alanda iş birliğinin geliştirilmesinden büyük memnuniyet duyarız. Bu kapsamda her türlü çalışmaya hazırız” dedi.

RİSK VE TEHDİTLER

Genelkurmay Başkanı, Türkiye’yi bekleyen risk ve tehditleri sıralarken de “Irak’ın kuzeyinde ortaya çıkabilecek oluşumlar Türkiye’nin güvenliğine doğrudan etkileri gibi risk ve tehditleri de içermektedir” ifadesini kullandı.