BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Bursa'daki terör saldırısı o örgüt üstlendi!

Bursa'daki canlı bomba saldırısını terör örgütü PKK'nın şehir uzantısı TAK üstlendi. TAK, saldırıyı 1992 Iğdır doğumlu Eser Çali (Asya Glidağ) adlı teröristin gerçekleştirdiğini duyurdu.

Abone ol

BURSA'da 28 Nisan günü meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'nın şehir uzantısı TAK üstlendi.

Bursa'da 28 Nisan günü meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı TAK üstlendi. Örgüte ait sitede yapılan açıklamada, eylemi 1992 Iğdır doğumlu Eser Çali (Asya Glidağ) adlı üyelerinin gerçekleştirdiği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Asya Yoldaş, halkımıza uygulanan katliamların hesabını sormak için yöneldiği hedefe ulaşamadan yaşanan kaza nedeniyle yanındaki patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit düşmüştür."

TAK KİMDİR?

Terör örgütü PKK'nın kolu TAK altyapısı 1993 yılında oluşturuldu. Fiili olarak ise 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik bölgelerinde sivillere, askeri hedeflere karşı bombalı saldırı, intihar saldırısı, sabotaj ve kundaklama türünde stratejik ve sansasyonel ve kanlı eylemler düzenleyen yasadışı silahlı örgüt

tak