BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Buralarda sakın denize girmeyin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul genelinde 106 noktada denizden alınan numunelere ilişkin mikrobiyolojik incelemenin sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

İncelemelerde, İstanbul'un 81 noktasında denize girilebilirken, 25 noktası yüzme için elverişli çıkmadı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte İstanbulluların plajlara yönelik beklediği açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldi. İncelemede il genelindeki 106 ayrı noktanın 81'i temiz çıkarken, incelemelerin devam eden 25 izleme noktasında denize girmemeleri konusunda halkı uyardı.

Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliğine göre gerçekleştirilen incelemelerin neticesinde il genelindeki 81 ayrı noktanın temiz olduğu ortaya çıktı. Yüzme ve rekreasyon amaçlı kullanılan sularda, İstanbul genelinde 106 ayrı noktadan alınan numunelerde toplam kaliform, fekal kaliform ve fekal streptok olmak üzere üç farklı kategoride inceleme yapıldı. Her bölgeden 9 farklı numune alınan incelemede, İstanbulluların hangi plajlarda girilebilecekleri ve giremeyecekleri ortaya çıktı.

BU MERKEZLERE DİKKAT

Bakırköy Florya Güneş Plajı yakınlarındaki Yeşilköy Çiroz Kumsalı, Beykoz Riva ve Poyraz Plajları yakınlarındaki İnternational Hospital önü, Riva Plaji yakınındaki Riva Deresi ve Poyrazköy Balıkçı Barınağı önü, Beyoğlu'nda Halıcıoğlu Parkı önü, Büyükçekmece Halk Plajı, Çocuk Sahili yakınlarındaki Serinpınar ve Kemer Dere çıkışları, Celaliye Deresi önü, Çatalca'da Binkılıç Çilingöz Plajı yakınlarında Binkılıç Çilingöz Deresi önü, Kadıköy Caddebostan Plajı yakınındaki Fenerbahçe Plajı, Küçükçekmece Menekşe Plajı İskele önü ve Sahil Parkı önü yakınlarındaki Menekşe plajı, Küçükçekmece gölü bağlantı kanalı önü, Sarıyer Demirciköy Uzunya ve Gümüşdere Plajları yakınlarındaki Demirciköy ve Gümüşdere Köyü Dereleri, Silivri Çatalca Beldesi Kınalı Deresi Mevki önü, ve Kumluk mevkiindeki Karılar Deresi önü, Selimpaşa mevkiinde Selimpaşa Kavaklı Deresi önü, Şile Ağva ve Ayazma Halk Plajları mevkiinde Göksu Deresi ve Kumbaba Dereleri, Şile Sahilköy, Ayazma ve Kabakoz mevkilerinde Karakiraz Deresi, Kızlar Hamamı Şehir Kanalizasyonu ve Kabakoz Deresi incelemelerde yüzmeye elverişli bulunmadı. Bu noktalarda İstanbullulara yüzmemeleri için uyarılarda bulunan Bakanlık, bu bölgelerdeki kirlilik incelemelerine devam ediyor.