BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.427,71
HABER /  GÜNCEL

Buldukları suyu içmeye kalkınca...

Bir şantiyede pet şişe içinde su bulduk sandılar. İçince olan oldu.

Abone ol

Adapazarı'ndaki bir şantiyede pet şişe içerisinde bulduğu sıvı maddeleri içtikten sonra iç organları yanan 11 yaşındaki Selim Çapar’ın ailesinden hastanedeki doktorlar, “Teşhis koyabilmek için içtiği maddeden 5 litre daha bulun” isteğinde bulundu. Bunun üzerine Çapar'ın anne ve babası ellerinde çocuklarının içtiği sıvı bulunan pet şise ile birlikte şantiyeye gelerek çocuklarının içtiği maddeden aradı.

Serdivan Arabacıalanı Mahallesi'nde oturan Selim Çapar arkadaşları ile oynarken cadde üzerinde bulunan doğalgaz şantiyesine bırakılan pet şişe içerisindeki sıvı maddeyi içti. Bir süre sonra çocuk fenalaştı ve önce Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenede nefes borusu ve iç organlarının içtiği maddeden yandığı belirlenince İzmit Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Selim Çapar'ı muayene eden doktorlar küçük çocuğun iç organlarının tahrip olmasına neden olan maddeden tespiti için aileden yardım istedi. Aile 5 litre bize bu maddeden gerekli deyince anne Şennur Çapar ile baba Metin Çapar çocuklarını İzmit'te bırakıp zehirlenmesine neden olan pet şişeyi bulduğu şantiyeye geldi.

Ellerinde içerisinde çocuklarının zehirlenmesine neden olan sıvı ile birlikte şantiyeye gelen Metin Çapar, “Çocuğumuza doktor nefes borusu ile iç organlarının yandığını söyledi. Bizden çocuğumuzun iç organlarının yanmasına neden olan maddeyi araştırmak için 5 litre bu sıvıdan istediler. Bu nedenle geldik” dedi.

Ellerinde sıvı şantiyede yetkili arayan anne- baba kimseyi bulamadan ayrılmak zorunda kaldı. Bu arada Selim Çapar’ın sağlık durumlarının ciddi oldugu belirtildi.