BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  DÜNYA

Bu yaşlı teyze de kim böyle?

İngiltere'nin başkenti Londra'daki King Cross Tren İstasyonu önceki gün 'çok önemli' bir konuğu ağırladı.

Abone ol

Kraliçe Elizabeth, sıradan bir vatandaş gibi trene binip seyahat etti. 95 dakika süren yolculukta Noel kartlarını okudu. Camdan baktı. Ben 'Kraliçe'yim demedi, 44 sterlin verip biletini de aldı

Sabah erken saatlerde istasyona gelen yolcular olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını fark etti.

İngilizler ne olduğunu anlamaya çalışırken, başında Hermes marka eşarbı, kolunda çantası, elinde çiçekleriyle ufak tefek şık mantolu bir kadının trene bindiğini gördüler.

Trene binen kişi İngiltere Kraliçesi Elizabeth'ti. Trenin 'birinci mevki' bölümüne Kraliyet korumalarından birisiyle giren ve cam kenarına oturan Kraliçe, sessizce 10 dakika sonra hareket edecek trene binen kişileri bekledi.

Noel için Sandringham'a gittiği öğrenilen Kraliçe Elizabeth'in, 95 dakikalık first class yolculuğu için 44 sterlin (100 TL) ödedi.

83 yaşındaki Kraliçe, yolculuğunun büyük bölümünü Noel kartlarını açıp okuyarak geçirirken, Kraliçe'nin Kraliyet Treni'ni kullanmak yerine tarifeli seferle yolculuk etmesi büyük merak uyandırdı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 'Kraliçe dahil Kraliyet üyeleri tarifeli seferleri zaman zaman kullanmaktadır. Düşük maliyet ve güvenliğin iyi olması bu tercihi belirliyor' denildi. Kraliyet Treni'ni kullanmanın maliyeti ise halka 57 bin sterline (131 bin TL) mal oluyor.