BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
DÜNYA

Bu video dünyayı nasıl yaktığımızın belgesi Yıllar içinde küresel ısınma

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) yayınladığı 2018 Küresel İklim Raporu ile insanlığın nasıl bir tehditle baş başa kaldığını gözler önüne serdi. Dünya Meteoroloji Örgütü Petteri Taalas,yaptığı konuşmada hiçte iç açıcı konuşmadı.

Dünya Meteoroloji Örgütü perşembe günü yayımlanan 2018 Küresel İklim Raporu, küresel ısınma tehdidinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne koydu.

Örgütün Başkanı Petteri Taalas, "İklim değişikliğini tamamiyle anlayabilen ilk jenerasyonuz ve bu konuda bir şeyler yapabilecek sonuncusuyuz." dedi.

Küresel ısınma konusunda yeterince iyi adımlar atılamadığına dikkat çeken Taalas, "Sera etkisi yapan gazların yoğunluğu yine rekor seviyelere ulaştı ve eğer bu trend devam ederse yüz yılın sonuna kadar sıcaklıklar 3 ila 5 derece artabilir." ifadelerini kullandı. Taalas ayrıca bu yükselişteki en büyük etkenlerden birinin de fosil yakıtlar olduğunu hatırlattı.

Türkiye sıcaklıkların en fazla arttığı yerlerden biri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, kendi hükümeti tarafından hazırlanan iklim değişikliğinin ülke ekonomisine ciddi zararları olacağına dair raporu inandırıcı bulmadığını söylemişti.

Ancak veriler 2018'in bu yıla kadar ölçülen en sıcak sene olduğunu gösteriyor. İklim uzmanları tarafından hazırlanan raporda özellikle kuzey kutbu ve Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu Avrupa ve Orta Doğu'da en yüksek artışların yaşandığı belirtildi.

Sitene Ekle
Etiketler