BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  POLİTİKA

Bu poker değil siyaset

Başbakan Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada Mesut Yılmaz'ı eleştirdi!

Abone ol

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada Mesut Yılmaz'ı eleştirerek, "Milletin sana verdiği bütün kozları kullandın. Tabii, poker değil bu kardeşim, siyaset. Farklı bir şey... Pokerin kurallarını millet koymuyor ama siyasetin kurallarını millet koyuyor" dedi.

Erdoğan, Rize'nin Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan olarak Rize'ye daha önce 13 defa geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Rize'den geçerken, bana kasaba gibi görünüyordu. O zamanın başbakanları da şahit. 'Tayyip Erdoğan geldi Rizeliye hakaret etti' diyorlardı. İnsan sıkılır, insaf sahibi olur. Rize'den 1984'ten beri milletvekili olacaksın, Özal gibi başbakanın olacak, Rize'yi kasaba gibi bırakacaksın, bu ne iştir. Ben iki hemşehri birbiriyle sürtüşsün istemem ancak başbakan, bakan olduğu günlerde, benim büyükşehir belediye başkanlığımdan bile rahatsız olan bir insandı."

Mesut Yılmaz'ın bir gazetede çıkan haberde kendisi için "Başına bela oldum" dediğini söyleyen Erdoğan, "Senin her yerin bela olsa ne yazar. Sen öncelikle bir defa 1984'ten bu yana ne yaptın, bunun hesabını ver. Yaptıklarınız ortada; her attığın adım, olduğu yerde kaldı. De ki ben Rize'de şunu başladım, bitirdim. Şimdi geldin yalan konuşuyorsun" dedi.

Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın, Karadeniz Sahil Yolu'nun yüzde 55'ini bitirdiğini söylediğini belirterek, "Çok ayıp. Bütün harcamalarıyla yüzde 35'ini yapmış. Biz göreve geldiğimizde yüzde 65'ini bitireceğiz dedik, sözümüzde durduk, bitirdik. Mesele bu" diye konuştu.