BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.429,88
HABER /  GÜNCEL

Bu mesajları dikkate almayın!

Telefonuna Hediye kazandınız yazılı mesajın geldiği numarayı arayan 65 yaşındaki Avni Aydos, kredi kartı bilgilerini verdiği firma tarafından 259 lira çekerek dolandırdığını öne sürerek şikâyetçi oldu.

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde cep telefonuna "Hediye kazandınız" yazılı mesajın geldiği numarayı arayan 65 yaşındaki Avni Aydos, kredi kartı bilgilerini verdiği firma tarafından 259 lira çekerek dolandırdığını öne sürerek şikâyetçi oldu.

Aydos'un cep telefonuna 2 hafta önce "Tebrikler, dijital fotoğraf makinesi ve MP5 kazandınız. Hediyenizi ve tasarruf cihazınızı almayı unutmayın" yazılı mesaj geldi. Hediye kazandığını düşünen Avni Aydos, belirtilen numarayı aradı. Telefonda görüştüğü kişinin talebi üzerine Aydos, kredi kartı numarasını ve bilgilerini verdi. Bir hafta sonra Aydos'un adresine MP-5 ve elektrik tasarruf cihazı gönderildi. Hediye olduğunu düşündüğü ürünleri alan Aydos, kredi kartı ekstresi geldiğinde dolandırıldığını anladı. Hediye diye gönderilen ürünler için 259 TL çekildiğini gören Avni Aydos'un oğlu İsmail Aydos, Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi'ne şikâyette bulundu. Babasının hediye ürünleri almak için verilen numarayı aradığını anlatan İsmail Aydos, şunları anlattı:

"Telefondaki kişi, Türkiye'de başlatılan elektrik tasarrufu seferberliği konusunda yetkili firma olduklarını, elektrik abonesi olan ve kredi kartı kullanan herkesin aktivasyonunu yaptıklarını söylemiş. Babam da faydalanmak istemiş ve kendisinden istenen bilgileri vermiş. 3-4 gün sonra eve, üzerinde MP-5 Player yazan bir cihaz ve elektrik tasarrufu sağlayan cihaz olduğu iddia edilen üzerinde 'max action' yazan bir kutu geldi. Kutularla birlikte ayrıca, 'Final Teknoloji' adlı pazarlama şirketi tarafından babamın kredi kartından tahsil edilmiş 259 TL'lik fatura aldık."

PİYASA DEĞERİ 30 LİRA

Gönderilen ürünlerin piyasa değerinin 20-30 TL civarında olduğunu dile getiren Aydos, şöyle devam etti:

"Telefona gelen mesajda herhangi bir ürüne para ödeneceği söylenmiyor. 'Hediye kazandınız' deniyor. Karşıdaki insanın cahilliğinden de faydalanarak 259 TL'yi tahsil edip bunları göndermişler. Firmayı 3 gün üst üste aradım. 'Değerlendireceğiz. Sizi arayacağız' diyerek bizi oyalıyorlar. Son aradığımda ürünü iade etmek istedim. Bunun mümkün olmadığını söylediler. Hakkımı aramak için şikâyetçi oldum."

"MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN"

THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, internet ve cep telefonuna gelen mesajlarla yapılan satışlardan dolayı gelen şikâyetlerin son dönemde arttığını söyledi. İnternet üzerinden ve kapıdan yapılan satışlar nedeniyle pek çok kişinin dolandırıldığını hatırlatan Şencan, şöyle konuştu:

"Masa başında, çok ucuza Uzakdoğu’dan getirilen kalitesiz mallar, çeşitli hileli pazarlama teknikleriyle satılarak haksız kazanç elde ediliyor. Bu firmalara ise 'dur' diyen kimse yok. Vatandaşın güven duygusunu kullanıyorlar. Bu devirde kimse kimseye 1 kuruşluk karşılıksız hediye vermez. Günde onlarca telefon ve mail yoluyla şikâyet alıyoruz. Yaşanan bu olayda, karşı tarafa ihtarname gönderilmesine bile gerek duyulmadan şikâyet dilekçesini ve gerekli belgeleri Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne sevk ettik. Telefon görüşmelerini ihbar kabul ettik. Hakem heyeti kararı ile bu sorunu çözeceğiz."

odul-kazandiniz-mesajiyla-dolandirildim-dha-51341ac275d80ff66bd2f96bedbaa484-1-t.jpg

odul-kazandiniz-mesajiyla-dolandirildim-dha-51341ac275d80ff66bd2f96bedbaa484-2-t.jpg