BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Bu listeye bakmadan sokağa çıkmayın!

Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak havalar kavurmaya devam ediyor. Sıcaklıklar derecelerine göre insan vücudunda farklı etkiler gösteriyor...

Abone ol

Uzmanlar hissedilen sıcaklıkların, derecelerine göre insan vücudunda farklı etkiler yarattığını söylüyor.

Tüm yurdu etkisine alacan sıcak havalar günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının yurdun güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini açıkladı. Yetkililer nem oranının yüzde 80'lere ulaşacağını söyledi. Bu arada uzmanlar, hissedilen sıcaklıkların, derecelerine göre insan vücudunda farklı etkilerinin ortaya çıktığı belirterek, dikkatli olunması gerekti€ini belirtti.

42 DERECE ÜSTÜ ISI KRAMPLARI YAŞATIYOR


Verilen bilgiye göre, hissedilen sıcaklık dereceleri ve vücut üzerindeki etkileri şöyle:

- 27-32 derece arası: Sıcak. Fiziksel etkinliğe ve etkilenme süresine bağlı olarak oluşan termal stresten dolayı halsizlik, sinirlilik, dolaşım ve solunum sisteminde bir çok rahatsızlık meydana gelebilir.

- 33-41 derece arası: Çok sıcak. Fiziksel etkinliğe ve etkilenme süresine bağlı olarak kuvvetli termal stres ile birlikte ısı çarpması, ısı krampları ve ısı yorgunlukları oluşabilir.

- 42-54 derece arası: Tehlikeli sıcak. Güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliği meydana gelebilir.

- 55 derece ve üzeri: Tehlikeli sıcak. Isı veya güneş çarpması tehlikesi oluşur. Termal şok, an meselesidir.

Sıcaklar 10 gün daha sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, tüm yurdu kasıp kavuran çöl sıcakları 10 gün daha sürecek. Özellikle güney ve do€u illerinde sıcaklıkların 45 derecenin üzerine çıkması tahmin ediliyor. Uzmanlar hamile, kalp yetmezligi ve yüksek tansiyonu olan kişilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını öneriyor.