BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,75
HABER /  GÜNCEL

Bu lafların hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'na

Başbakan Erdoğan rektörlerle buluşmasında Wikileaks belgeleri nedeniyle muhalefete ağır sözlerle yüklendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Başbakan Erdoğan analiz edilmeden yapılan iftirilara sahip çıkanları "sığ, çapsız, , ufuksuz, vizyonsuz" siyaset yapmakla itham etti.

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "İsviçre'de hesabı olmadığıyla ilgili belge getirmesi" talebine ise "Olmayan hesabın belgesi de olmaz" tepkisi gösterdi.

Başbakan Erdoğan İstanbul Dolmabahçe'de üniversite rektörleri ile buluştu. Erdoğan'ın gündeminde WikiLeaks belgeleri vardı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Böyle bir ortamda, meseleyi hiç analiz etmeden, düşünmeden, üzerinde tartışmadan, istişare etmeden hemen ilk çıkan iddia ve iftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesinden başka bir şey olamaz.

Devlet ciddiyetine sahip, vizyonu olan, dış politika diye bir derdi olan hiç kimse özellikle de hiçbir siyasetçi ortaya çıkan iddialara sevinç çığlığıyla sarılıp bunlardan medet ummaz, çare beklemez ve başbakanına 'İsviçre'den bunun belgesini al gel' demez. Olmayan şeyin belgesi olmaz ve hukuktaki tabirle müfteri iddiasını ispatla mükelleftir. Biz, muhalefet de medya da dahil bu ülkenin bütün kurumlarının güçlü bir vizyonla, geniş bir ufukla geleceğe bakmalarını, Türkiye kadar büyük düşünmelerini, bu aziz millet kadar büyük ve itibarlı olmalarını istiyor ve bunun mücadelesini veriyoruz.''