BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
GÜNCEL

Bu kez de Trump kara mizahın hedefinde kaldı

ABD başkan adaylarının tartışmasını milyonlarca kişi ekran başından ve internetten takip etti. Cumhuriyetçi aday Trump sürekli burnunu çekip su içince sosyal medyada mizah konusu oldu.

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Hillary Clinton ile çıktığı ilk televizyon tartışmasında verdiği karelerle mizah konusu oldu; tartışma boyunca sürekli burnunu çekip su içen Trump, tek bir cümlesinin içinde bile defalarca kez burnunu çekti.


Yakın zamanda zatüree teşhisi konulması nedeniyle rakibi Hillary Clinton’ı sağlık sorunu üzerinden eleştiren Trump’ın bu kez kendisi kara mizahın hedefindeydi. Trump’ı, sık sık burun çekmesi yüzünden, kağıt mendille gösteren capsler sosyal medyada hızla yayıldı. 


Kimi sosyal medya kullanıcıları “Trump soğuk algınlığı geçiriyor. Başkan olamaz. Kırmızı kod” diye, kimi de ''Kokain mi kullanıyor acaba?'' sözleriyle Trump'ı tiye aldı.


Rakibi Clinton’a ''Başkan olacak enerjin yok'' dedikten sonra defalarca su içmesi de, Trump’ı hedef tahtasına oturttu. ''Bu görüntülere bakılırsa, asıl Trump’ın enerjisinden endişe duymak lazım'' yorumları yapıldı.


Tartışmada Hillary Clinton duruşu ve mimiklerinden tam not aldı. Sürekli gülümsemesi ve Trump'ın "Benim mizacım, benim muhakeme gücüm daha iyi" diye niteliklerini sıralarken yaptığı omuz silkme hareketi sosyal medyaya yansıyan detaylar oldu.


Tartışma, sosyal medyada reyting rekorları kırdı. Twitter geceyi, "Bugüne kadar hakkında en çok tweet atılan ABD başkanlık tartışması gecesi" olarak ilan etti. Tweetlerin yüzde 62’sinin Trump ile ilgili atıldığı duyuruldu. Facebook mesajlarında da aslan payı yüzde 79 ile yine Cumhuriyetçi adaya ait.

Sitene Ekle
Etiketler