BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  SAĞLIK

Bu grip öldürüyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş açıklama

FRANSA ve Yunanistan'da bir çok kişinin ölümüne sebep olan grip salgınıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar geldi.

Abone ol

Avrupa ülkelerinde grip salgını can alıyor. Fransa'da 2 bin 800 kişi ölürken komşu ülke Yunanistan’da bu yılın başından beri H1N1 virüsünün sebep olduğu grip salgınından ölenlerin sayısı 74'e çıktı. Hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 68 olduğu kaydedilen açıklamada, ölenlerden 49’unun erkek, 25’inin kadın olduğu duyuruldu. 

Fransa'da "H3N2" virüsünün sebep olduğu grip salgınında 2 bin 800 kişi hayatını kaybetti. Grip salgınının tüm ülkeye yayıldığı açıklandı. Grip aşısı ise yüzde 20 oranında etkili oluyor. 


Grip salgınının Türkiye'nin sınırlarına dayanması endişe yaratırken 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Koca Türkiye'deki salgın vakalarının azaldığını belirterek şu bilgileri verdi:

-"Geçen haftalara göre yüzde 20'ye yakın grip hastasının azaldığını söyleyebilirim. Bizde giderek daha azalan ama Avrupa'da, Almanya ve Fransa'da hala etkisini gösteren bir salgın. Bizim için bir risk şu an oluşturmuyor. Bununla ilgili grip eylem planımız devrede. " 

Yunanistan'da can alan 'domuz gribi'nin Türkiye'de salgın boyutunda olmadığını belirten Sağlık bakanı 'bizde mevsimsel olarak nitelenen H3N2 gribinin görüldüğünü onunda azaldığını söyledi.

İlaç isteyen Yıldız Tilbe'ye yanıt

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi alan Sağlık Bakanı Koca, "Yıldız Tilbe'nin griple ilgili ücretsiz ilaç istediğine  de yanıt verdi. Bakan Koca şunları söyledi:

-"Şu süreçte özellikle hastanelerimiz ve aile sağlığı merkezlerimizde grip ilacını hekim uygun görüyorsa ücretsiz zaten biz veriyoruz. Sayın Yıldız Hanım aile hekimine müracaat ederse oradan ücretsiz zaten alabilir veya herhangi bir hekim reçete yazdığında geri ödeme kurumu bunu ödüyor ama gripten korunmanın en önemli unsuru elleri sık sık yıkamak, istirahat ve bol sıvı."

FRANSA GRİPTEN KIRILIYOR

Bu yıl Fransa'da 2 bin 800 kişiyi öldüren "H3N2" virüsü 2015'te 18 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. Virüs üzerinde grip aşısı çok işe yaramıyor. Sadece yüzde 20 oranında başarı sağlandığı bildirildi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Domuz gribinden yakınan Yıldız Tilbe Bakanlığa yalvardı: Bize yazık değil mi?
Foto Galeri Domuz gribinden yakınan Yıldız Tilbe Bakanlığa yalvardı: Bize yazık değil mi? Galeriye Gözat