BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

NEW YORK'ta Columbia Üniversitesi tarafından verilen Pulitzer ödülleri ABD'nin en prestijli ödülü. Birçok farklı alanda verilen ödüllerden fotoğrafçılık alanında verilenleri çok çarpıcı. İşte yıllar boyu verilen Pulitzer Ödülleri ve hikayeleri.

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

NEW YORK'ta Columbia Üniversitesi tarafından verilen Pulitzer ödülleri ABD'nin en prestijli ödülü. Birçok farklı alanda verilen ödüllerden fotoğrafçılık alanında verilenleri çok çarpıcı. İşte yıllar boyu verilen Pulitzer Ödülleri ve hikayeleri. 1. Johm L. Gaunt John L. Gaunt tarafından çekilen ve Los Angeles Times tarafından Denizde Trajedi olarak isimlendirilen fotoğrafta genç bir çift küçük oğullarını sadece birkaç dakika önce öfkeli deniz dalgalarına teslim etmişti. Bu fotoğraf, 1955 yılı Pulitzer Fotoğrafçılık Ödülü’nü John L.Gaunt’a kazandırdı.

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

2. Stan Grossfeld Fotoğraf 1984 yılında Etiyopya’daki kıtlığı gözler önüne sermektedir. Yaklaşık bir milyon kişinin ölümüne neden olmuştur. Kıtlık içerisinde, çocuğunun karnını doyuramıyor, ama çocuğunu sevgisiyle kuşatan, yumuşak bakışlarıyla ona bakan güzel anne…

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

3. William C. Beall İnanç ve Güven isimli çalışmasıyla Pulitzer Fotoğrafçılık Ödülü’ne 1958 yılında sahip olan William C. Beall, bir geçit töreni hakkında fotoğraflar çekmek için bölgedeydi. Washington Daily News adına çalışan Beall törenin başlamasını beklerken sokağın halini fotoğraflamaya başladı. Bu sırada küçük bir çocuk geçidi daha rahat izleyebilmek için güvenli bölgenin dışına çıkarak, bir adım fazladan attı. Geçit alanının güvenliği sağlayan polis memuru küçük çocuğu uyarmak için eğildi ve saygılı bir ifade ile güvenliği için daha geride durması gerektiğini hatırlattı. Polis ile halk arasında çok şiddetli çatışmaların yaşandığı bir dönemde Amerikan basını tarafından ihtiyaç duyulan şefkatli polis pozu, Washington Daily News yayınları tarafından basılarak William C. Beall’e 1958 yılında Pulitzer Fotoğrafçılık Ödülü’nü getirdi.

Bu fotoğrafın arkasında öyle bir olay var ki şaşıracaksınız

4. Andrew Lopez Andrew Lopez’e 1960 yılı Pulitzer Fotoğrafçılık Ödülü’nü getiren Son Dua isimli fotoğraf kanlı bir iç savaş hesaplaşması sırasında objektiflere takıldı. 1933 yılında Çavuşlar Ayaklanması olarak bilinen askeri operasyon ile Küba’yı tamamen ele geçirerek Amerika Birleşik Devletleri ülke yönetimine el koyduklarında seçtikleri başkan temsilcisi Fulgencio Batista idi. 1958 yılında Fidel Castro öncülüğündeki devrimciler birçok noktada hükümet askerlerini mağlup ederek, Fulgencio Batista hükümetine son verdiler. İşte o günlerde bölgede bulunan Andrew Lopez devrimci askerlerin arasına katılmıştı. Fidel Castro askerlerini kötü göstermek için elinden geleni yapan Amerikan basını, devrimci askerlerin vicdansızlığı anlatan bu fotoğrafa biraz da siyasal sebeplerden ötürü 1960’ta Pulitzer Fotoğrafçılık Ödülü’nü verdi. Fulgencio Batista destekçisi bir asker devrimci subaylar tarafından infaz edilmeden önce bir din adamı ile beraber son duasını ediyor.