BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

'Bu eşkıyaları adalete telim edeceğiz'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Reyhanlı saldırısı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Reyhanlı'daki saldırılarla ilgili "Biz bu eşkıyaları, bu hukuk tanımazları, bu insanlıktan nasibini almamışları adalete teslim edeceğiz" dedi.

Yılmaz, Sivas temaslarının ardından Yozgat Polisevinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili şüpheli 9 kişinin yakalanarak sorgusunun devam etiğini belirten Yılmaz, vatandaşlardan sabır beklediklerini ifade etti.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Olayla ilgili gözaltına alınanlar var. Bunların delilleri ile birlikte emareleri de var yani ön delilleri de var, hepsini bir araya toplayacağız. Daha önce Cilvegözü olayının da failleri yakalandı ve onlar da adalete teslim edildi. Hiç şüpheniz olmasın ki bu olayı gerçekleştirenler bütün delilleri ile birlikte adalet huzuruna çıkarılacaktır ve hak ettikleri cezayı orada alacaklardır. Hukuk devleti olmakla eşkıya olmak arasındaki fark da budur. Biz bu eşkıyaları, bu hukuk tanımazları, bu insanlıktan nasibini almamışları adalete teslim edeceğiz."

BİZ YEDİ DÜVELLE SAVAŞTIK

Acıyı fırsat bilerek siyasi rant elde etmek için ayrılıkların körüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz "Bizim bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım. Acıyı fırsat bilerek bundan siyasi rant elde edecek şekilde de ayrılıkları körüklemememiz lazım. Eğer bir şey varsa bu olay geçtikten sonra oturur konuşuruz, değerlendiririz. Ama biz şunu gördük, bu millet en zor dönemlerde bile birlik, beraberliğini korumuş bir ülke, bir millet. Biz yedi düvelle savaştık" diye konuştu.

Bir gazetecinin saldırıların Suriye ile bağlantısı olup olmadığına dair sorusuna Yılmaz, "Gözaltına alınan kişilerin Suriye'deki El Muhaberat Örgütü ile bağlantısı olduğu ifade edilmektedir. İnşallah kısa bir zaman sonra delilleri ile birlikte halkımızın önüne dökülür" yanıtını verdi.

Yılmaz, Suriye'den, olayla ilgilerinin bulunmadığı yönünde yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine "Tabi Suriye ben yaptım diyemez. Yani ben yaptım derse herhalde bu Türkiye'ye savaş ilan etmekle denk olur. Dolayısıyla Suriye her şeyi inkar eden bir pozisyonda. Suçlu insanın psikolojisi vardır, yansıtma rolünü seçiyor" ifadelerini kullandı.

Sınır güvenliğinin tam sağlanamadığı şeklindeki iddialar üzerine Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Buradaki söylenen şeyler biliyorsunuz elle taşınan şeyler değil. İki tane büyük araçla getirilmiş. Belli mesafelerle şehir merkezine park edilmiş, hatta kameralarına da çekmişler. Nedir buradaki amaç, halkları birbirine düşürmek. Türkiye'ye sığınmış mazlum, mağdur, saldırıya uğramış sizin de aileniz olabilir sizin de evlatlarınız olabilir. Bir yönetim geliyor kimyasal silah atıyor siz ne yaparsınız? Bir yerde ateş yanıyorsa oradan uzaklaşmak insani bir durum. Siz o insanları kabul etmeyip ne yapacaksınız? Kabul edeceksiniz. Siz bunları kabul ettiğinizde öbür taraftaki baskıcı insan ise 'ne için bunları kabul ediyorsunuz bırakın da ben öldüreyim' diyor adeta. Dolayısıyla Türk halkı ile Türkiye'ye sığınmış o mazlum halkı bir birine düşürmek istiyorlar."

ASKERİ BİRLİKLERİN KÜÇÜK ŞEHİRLERE TAŞINMASI

Büyükşehirlerdeki askeri birliklerin küçük şehirlere taşınacağı yönündeki haberlerle ilgili Yılmaz, "Benim bu yönde yapmış olduğum bir açıklama yok. Bizim de bakanlık olarak henüz o yönde bir girişimimiz yok. Sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinden bu yönde bir master çalışması yapmasını istedik. Bize nasıl bir sonuç gelecek onu da bilmiyoruz. Ama büyükşehirlerdeki askeri birliklerin küçük şehirlere taşınması durumunda bu illerin başında Yozgat gelir" dedi.