BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

Bu da armut cezası!

13 kasa armut çalan 18 yaşından küçük 4 çocuk hakkında açılan davada, 6-8 ay arasında hapis cezasına hükmedildi.

Abone ol

Bayrampaşa Sebze Hali’nde Abdülgaffur İnce’ye ait işyerinin önünde park halinde bulunan kamyonetten armut kasalarını çalan Mert G. (16) Mahmut Ö. (17), Nurullah Ç. (14) ve kardeşi Nusret Ç. (13) özel güvenlik görevlileri ve polisler tarafından yakalandı.

Çocuklar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda yaşları 13 ile 17 arasında değişen dört çocuk hakkında hırsızlık suçundan dava açıldı.

Bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesinde çocukların park halinde bulunan kamyonetten 25 kasa armudu indirip daha sonra da yol kenarına taşıdıkları ve buradan da el arabasına yüklemek isterken yakalandıkları belirtildi.

Çocuklardan Mert G. ile Mahmut Ö.’nün, olay yerinde, Nurullah Ç. ve kardeşi Nusret Ç.’nin ise daha sonra yakalandıkları ifade edilen iddianamede çalınan armutlardan 12 kasasının bulunarak sahibine iade edildiğine ancak 13 kasanın ise bulunamadığına yer verildi.

İstanbul 5. Çocuk Mahkemesi’nde bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan çocuklara mahkeme, yaşlarının küçük olması, sabıkalarının olmaması ve duruşmadaki hallerini de göz önünde bulundurarak 6 ile 8 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. Verilen bu cezalar daha sonra ‘hükmün açıklanmasının geriye bırakılması’yla 5 yıl süreyle ertelendi ve çocuklar cezaevine girmekten kurtuldu.

DOSYA GERİ GÖNDERİLDİ

Mahkemenin bu kararına müşteki avukatı Fırat Epözdemir bir üst mahkemeye başvurarak itiraz etti. Sanıkların çaldıkları armutları geri vermediği ve maddi karşılığını karşılamadığını bu nedenle de verilen ‘hükmün açıklanmasının geriye bırakılması’ (cezanın ertelenmesi) kararının hukuka aykırı olduğunu savunan avukat, verilen hapis cezalarının infaz edilmesini istedi. İtirazı inceleyen İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, avukatın talebini yerinde bularak İstanbul 5. Çocuk Mahkemesi’nin verdiği kararı düzeltmesi için dosyayı geri gönderdi.