BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  SAĞLIK

Bu cümle çocuğu obez yapıyor!

Çocukları obeziteye götüren bu cümle her ne kadar iyilik gibi görünsede doktorlar önermiyor!

Abone ol

Ebevenylerin çocuklara yemek yerken "tabağındaki her şeyi bitir" demesinin çocuklarda obeziteye davetiye çıkarmak anlamına geldiği belirtildi.

Araştırmaya göre bu sözü daha çok babalar söylüyor.

Anne ve babalar, tam olarak doysun diye veya yemek çöpe gitmesin diye çocuklarına tabaklarındaki yemeklerin hepsini bitirmesini öğütler. Ancak yeni yapılan araştırmaya göre bu çocuklar için tehlikeli. Uzmanlar bu taktiğin çocuklarda obezite salgının yayılmasını teşvik ettiğini belirtiyor.

Giderek büyüyen porsiyonların çocukları daha fazla yemeye ittiğini belirten uzmanlar, bu sayede çocukların ihtiyaçlarından fazlasını tükettiğini ve nerede duracaklarını bilemediklerini ifade etti.

AÇLIK VE TOKLUK DUYGULARI KAYBOLUR!

Minnesota Üniversitesi'nden diyetisyen Katie Loth "Bazı ebeveynlerin çocukların tabağı temizlemesi ve yemek artırmaması gibi davranışları beni şaşırtıyor. 1950'lerde tabağın tamamnını bitirmek farklıydı. Zamanla porsiyonlar büyüdü. Eğer çocuklara ihtiyaçlarından fazlasını yemeye zorlarsak onlarda açlık ve tokluk duygusunun kaybolmasını sağlarız" dedi.

Loth araştırmasında 2200 çocuk ve 3500 ebeveyn ile çalıştı. Araştırma sonunda o, babaların annelerden daha çok çocuklarının tabaklarındaki yemekleri bitirmesi için zorladığını ortaya çıkardı. Ayrıca erkek çocukların kız çocuklara göre baskı altında yemeklerini bitimeye daha yatkın oldukları görüldü.

Chicago'dali La Rabida Çocuk Hastanesi'nden Dr. Michael Hobaugh çocuk obezitesinin anne ve babalar tarafından şiddetlendirildiğini ve çocukların doğru kiloda olup olmadığına karar veremediklerini söyledi.