BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'dan Kastamonu'ya kaportacı transferi

KASTAMONU'da 18 gün önce etkili olan doludan 10 bin aracın hasar gördüğü tahmin edilirken, araçların boyasız tamiri için kente Brezilya'dan kaporta ustaları getirildi.

Abone ol

Kentte, 18 gün önce aniden bastıran ceviz büyüklüğünde doluda çok sayıda araç da hasar gördü. Yaklaşık 10 bin aracın doludan hasar gördüğü tahmin edilirken, araba servisleri talebi karşılamak için başka kentlerden ve yurt dışından kaporta ustalarını Kastamonu'ya getirtti.

İstanbul'dan gelen kaporta ustası Erkan Küçükkurt, Kastamonu'da çok sayıda aracın dolu nedeniyle hasar gördüğünü söyledi. Hasar onarımı için kente geldiklerini anlatan Küçükkurt, şunları dile getirdi:

"Hasarın şiddeti çok yoğun. Araçların kaportalarında yoğun şekilde hasar var. Onarılamayacak hasarlar var. Bize şu ana kadar 200 araç geldi ama Kastamonu'da 10 bin aracın hasar gördüğünü tahmin ediyoruz. Bu araçların yarısı onarılmayacak şekilde. Bu araçlar sigorta şirketleri tarafından servislere yönlendiriliyor. Boyasız hasar onarım sistemi dediğimiz bir sistem var ve şu anda boyasız şekilde yapmaya çalışıyoruz."

20 dakikalık dolu Kastamonu'yu felç etti!20 dakikalık dolu Kastamonu'yu felç etti!20 dakikalık dolu Kastamonu'yu felç etti!20 dakikalık dolu Kastamonu'yu felç etti!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

BİR ARAÇ ORTALAMA 4 GÜN SÜRÜYOR
Küçükkurt, çalışmaları yoğun olarak sürdürdüklerini belirterek, "Yurt dışından da ekipler getirttik. Çünkü Türk çalışanlarımızın buradaki yoğunluğa cevap verme şansı yok. Kastamonu halkına, işini profesyonel yapan firmalara yönlenmelerini tavsiye ediyoruz. Bizim tavsiyemiz bu işi daha detaylı yapan firmaları tercih etmeleri. Biz on kişilik bir ekibiz ve günde 4 aracın onarımını yapabiliyoruz. Bir araç ortalama 4 gün sürüyor. Hasarın ağırlığına bağlı." ifadesinde bulundu.