BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'da akılda kalan anlar

Dünya Kupası finallerinde nefesleri kesen grup aşamasının ardından elemeler de heyecan ve drama konusunda beklentilerin gerisinde kalmadı. Gruplar sonrası maçlardan akıllarda kalanlar ne oldu?

Abone ol

Dünya Kupası finallerinde nefesleri kesen grup aşamasının ardından elemeler de heyecan ve drama konusunda beklentilerin gerisinde kalmadı. Gruplar sonrası maçlardan akıllarda kalanlar ne oldu?

Brezilya'nın hezimeti

Almanya karşısında muhtemelen nesiller boyunca akıllardan çıkmayacak bir hezimet yaşadı evsahibi. 7-1 sona eren maçın ardından Brezilyalı futbolcuların yerlere yığılmış, gözyaşları içinde, şaşkın görüntüleri uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi görünüyor. Dünya kupaları tarihinin en zayıf ekiplerinden biri olarak görülen Brezilya'nın zaaflarının finale kadar açığa çıkmayacağını umut ediyordu muhtemelen evsahibi taraftarlar. Ancak Luiz Felipe Scolari'nin öğrencileri, acımasız Almanya karşısında Belo Horizonte'de Brezilya'nın en ağır mağlubiyetini yaşadı.

Klose'nin rekoru

Almanya'nın yıldırı Miroslav Klose, Brezilya karşısında attığı golle dünya kupalarındaki gol sayısını 17'ye çıkardı ve Brezilyalı eski milli yıldız Ronaldo'nun 16 golle sahip olduğu rekoru ele geçirdi. Klose, böylece dört dünya kupasında da gol atmayı başaran üçüncü golcü oldu. Diğer iki isim Pele ve Batı Almanya'dan Uwe Seeler.

Neymar'ın sakatlık kabusu

Brezilya için felaket zilleri çeyrek final maçında çalmaya başlamıştı aslında. Sambacılar, 2-1 kazandıkları maçta Juan Zuniga'nın diz darbesiyle belinden sakatlanan Neymar'ı kadrodan çıkarmak zorunda kaldı. Brezilya aynı maçta savunmanın belkemiği ve takımın kaptanı Thiago Silva'yı da sarı kart cezası nedeniyle kaybetti. Bu iki futbolcunun eksikliği dört gün sonra derinden hissedildi.

James Rodriguez'in volesi

Kolombiyanın genç yıldızı son 16'da Uruguay karşısındaki performansıyla turnuvanın en parlak oyuncularından biri olarak öne çıktı. Ancak ceza yayı üzerinden voleyle Uruguay ağlarına gönderdiği vole, turnuvanın en güzel gollerinden biri olmaya aday. Latin Amerika'nın sürpriz ekibinin dünya kupası yolculuğu ise çeyrek finalde Brezilya karşısında aldıkları 2-1'lik mağlubiyetle sona erdi.

Kosta Rika'yı durduran kaleci

Hollanda'nın dünya kupası finali umutları Arjantin karşısında penaltılarla son buldu. Portakalları yarı finale taşıyan ise çeyrek finalde penaltılarla Kosta Rika karşısında elde ettikleri zafer olmuştu. Bu kez, Louis van Gaal bir risk alarak, uzatmaların bitimine bir dakika kala yedek kaleci Tim Krul'u Jasper Cillessen'in yerine oyuna soktu. O ana kadar Dünya Kupası'nda forma giyememiş olan Krul, maçta topa iki kez dokundu. O dokunuşlar da, kurtardığı Kosta Rika penaltı atışlarıydı.