BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan Hüseyin Aygün'e sert yanıt

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP'li vekil Aygün'ün sözlerini "hastalıklı anlayış" olarak yorumladı ve yargıda hesabını soracağım dedi.

Abone ol

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı temel atma ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Yozgat'ta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bozdağ bir soru üzerine "Acaba Hüseyin Aygün bana nasıl bir son biçmiş veya onun sevdiği arkadaşları nasıl bir son biçmiş bunu Türkiye kamuoyuna açıklaması lazım." dedi.

Üçüncü Yargı Paketi ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bozdağ, bunlarla ilgili eksiklik, yanlışlar varsa bunları düzeltmenin parlamentoya ait olduğunu belirtti. 

Bozdağ, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kendisini tehdit eden mesajları twitter'den gönderdiğini, "Sonun iyi olmaz" diye yazdığını ifade etti ve şöyle konuştu:  

"AYGÜN BANA NASIL BİR SON BİÇMİŞ KAMUOYUNA AÇIKLASIN"

"Sonumuzun ne olacağını sayın Hüseyin Aygün'ün açıklaması lazım. 'Sonun iyi olmaz' diyorsa sayın genel başkanının da açıklaması lazım. Acaba Hüseyin Aygün bana nasıl bir son biçmiş veya onun sevdiği arkadaşları nasıl bir son biçmiş bunu Türkiye kamuoyuna açıklaması lazım. Ben de merakla bekilyorum. Nasıl bir son bizim için planlamış, o planını açıklarsa çok memnun oluruz.

BÖYLE HASTALIKLI ANLAYIŞ OLABİLİR Mİ?

Bir milletvekili parlamentoda olan arkadaşını hükümette olan bir bakanı, bırakın bunlar her hangi bir insanı tehdit edebilir mi? Ama CHP'nin milletvekilleri açık aleni hesaplar üzerinden bakanları tehdit ediyorlar. Onun için milletimize bu zihniyeti bu hastalıklı anlayışı çok iyi takip etmelerini, çok iyi değerlendirmelerini, özellikle istiyorum ve bunları milletimize havale ediyorum.

YARGIDA HESABINI SORACAĞIM

Tabi bu tehditlerin bu küfürlerin yargıda da hesabını soracağım buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum."

6822.jpg

HÜSEYİN AYGÜN NE DEMİŞTİ?

Bozdağ’ın dün basın toplantısında kendisine yumruk atan saldırganın serbest bırakılmasına gösterdiği tepkiye CHP’li Aygün sert tepki göstermişti.

Aygün, sosyal paylaşım sitesinden şu ifadelerini kullanmıştı:

"Bozdağ kendisine yumruk atarken engellenen ve polislerce ağır darp gören Hüseyin Satı'nın serbest bırakılması ile ilgili tepki göstermiş ve demiş ki: 'Onu bırakan hakimleri takip edeceğim.' Tabi Bekir efendi burası senin babanın çiftliği ya. Hakimleri de takip edersin, yerlerini de değiştirirsin. Güç sende ve ağababan Tayyip de. Ama dikkat et sonun hiç iyi görünmüyor."