BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Böyle makam aracı gördünüz mü?

Genelde zırhlı, son model, çok pahalı makam araçları görmeye alışığız. Ama bu çöp traktörü de bir belediye başkanının makam aracı!

Abone ol

Kars’ın Arpaçay İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP’li Enver Akkaya, bir kişinin önceki belediye başkanı dönemindeki alacağına karşılık 2006 model Renault Laguna marka makam otomobilini 30 bin liraya sattı.

Belediyeyi icraya verilmekten kurtaran Başkan Akkaya, otomobil parasının üstüne 45 bin lira daha koyarak borcu temizledi. Makam otomobilsiz kalan Başkan Akkaya, 10 gündür çöp işlerinde kullanılan kabinli bir traktörü kendine makam aracı yaptı.

Kars’a 39 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 nüfuslu Arpaçay, 1927 yılında belediye statüsüne kavuştu. Türkiye’de birçok belediye gibi maddi kaynak sıkıntısı çeken Arpaçay Belediyesi’nde 5’i memur, 29’u da kadrolu işçi olmak üzere toplam 34 personel bulunuyor.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nin uygulanmasıyla nüfusu azalan belediyeye, İller Bankası’ndan aylık ortalama 25 bin TL ödenek aktarılıyor. Resmi kurumlara 5 milyon lira ve şahıslara da 1.2 milyon TL borcu bulunan belediyenin giderleri, gelirlerinin yaklaşık iki katı. Belediye Başkanı iken, 2004 yılındaki yerel seçimlerde koltuğu AK Partili Cengiz Çobanoğlu’na bırakan Başkan Enver Akkaya, 2009’daki seçimlerde ikinci kez CHP’den Belediye Başkanı seçildi.

MAKAM TRAKTÖRÜNÜN CAMLARI DA KIRIK

Belediyenin borçlarını azaltmak için uğraşan Enver Akkaya, 10 gün önce makam aracını da belediyenin borcuna karşılık sattı. Belediyeden alacağı bulunan bir kişiye makam aracını ihale yoluyla satan Akkaya, belediyenin çöp işlerinde kullanılan kabinli bir traktörünü makam aracı yaptı. Başkan Akkaya, belediyeye yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki evine şimdilik camları kırık olan traktörle gelip gidiyor.

Traktörden rahatsız olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Enver Akkaya, makam aracının satılmasına ilçe halkının üzüldüğünü söyledi. Akkaya, şunları kaydetti:

“Belediyemizin çok borcu var. Biz de makam aracını alacaklı olan bir kişinin borcuna karşılık sattık. Belediyeye ait kabinli traktör var. Onunla gelip gidiyorum. Amacımız lüks arabalara binmek değil, Arpaçay halkına hizmet etmek, onurlu ve şerefli yaşamaktır. Borcumuzu ödedikten sonra yine hizmetlerimize devam edeceğiz.”