BIST 9.531
DOLAR 32,48
EURO 34,60
ALTIN 2.473,77
HABER /  GÜNCEL

Borsa spekülatörleri aranıyor

Borsada spekülasyon yapılarak haksız kazanç elde eden 19 kişi için tutuklama kararı çıktı.

Abone ol

Borsada manipülasyon ve spekülasyon yapılarak haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin mahkemece serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itiraz bir üst mahkeme tarafından kabul edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan'ın, Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesine 19 şüpheli hakkındaki suçlamaların tutuklanmayı gerektirir nitelikte olduğunu gerekçesiyle serbest bırakılmalarına yaptığı itiraz, üst mahkeme olan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme, savcılığın itirazını yerinde görerek, söz konusu kişiler hakkında yakalama emri çıkarttı. Ayrıca, bu kişilerin yurtdışına çıkışları da yasaklandı. Polis, bu karar üzerine söz konusu kişileri yeniden yakalamak için harekete geçti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişi, savcı Ceylan tarafından tutuklanmaları istemiyle 8 Temmuz günü Şişli Nöbetçi 6. Asliye Ceza Mahkemesine sevk edilmişti.

Bu kişilerden Mecnur Çolak, Yalçın Kaya, Mehmet Tahir Görpeoğlu, Can Dilmener ve Murat İlgeç, ''nitelikli dolandırıcılık'', ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''kara para aklamak'' suçlamalarına ilişkin tutuklanmış, 18 kişi ise serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında aranırken savcılığa ifade veren ve tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderilen başka bir kişi de serbest kalmıştı.