BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  GÜNCEL

Bombalı araç ALARMI

İstanbul alarmda. Polis 3 bombalı aracı arıyor. MİT ve jandarma da destek veriyor

Abone ol

İstanbul'da 3 bombalı aracın gezdiği bilgisini alan polis en üst düzeyde alarm seviyesine geçti. Araçların bulunması için aralıksız çalışan polis, jandarma ve MİT ile koordinasyon halinde.

İstihbarat raporlarına göre terör örgütü Diyarbakır'daki saldırının ardından yeni eylemler planlıyor hedefte de İstanbul var.

3 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İSTANBUL'DA

İstanbul Emniyetinin yüksek düzeyde alarmda olmasının nedeni yaklaşık 1 ay önce alınan istihbarat bilgisinden kaynaklanıyor.. İstihbarat bilgisine göre kente giren 3 aracın bomba taşıma ihtimali yüksek.

Edinilen bilgiye göre 73 numaralı plaka taşıyan bir minibüsün yanısıra iki otomobil de aynı bilgi doğrultusunda kentin her yanında aranıyor.

HASSAS YERLERDEKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

İstanbul polisi bir taraftan eline ulaşan bilgi doğrultusunda araçları bulmak için yoğun çaba sarfederken diğer yandan da hassas yerler ve hedef olabilecek noktalardaki önlemlerini artırtı. Öte yandan kritik noktalarda arama ve şüpheli kişiler üzerindeki kimlik kontrolleri sıklaştırıldı..

MİT DEVREYE GİRDİ

İşte bu bilgiler ışığında İstanbul polisi, teknik fiziki ve operasyonel duyarlılığını artırırken, emniyetin diğer birimleri ile de koordinasyon halinde çalışıyor. Gelen istihbaratlar emniyet, jandarma ve MİT tarafından değerlendiriliyor.

ARANAN BEYAZ RENKLİ MİNİBÜS DÜN BULUNDU

İstanbul polisinin tüm birimlerine duyurduğu ve acilen yakalanmasını istediği bir başka minibüs dün Levent'te bulunmuştu. 34 ET 8328 plakalı beyaz renkli minibüsün sürücüsü gözaltına alınırken uzman ekiplerin araçta yaptığı incelemede herhangi bir patlayıcı ya da şüpheli maddeye rastlanmadı.