BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  DÜNYA

Bomba Cemal Kaşıkçı iddiası parmaklarını kesip Prens MbS'ye götürdüler

GAZETECİ Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ilgili bomba bir iddia gündeme geldi. Selman, öldürülen Kaşıkçı'nın parmaklarını istedi, cinayet ekibi de Kaşıkçı'nın parmaklarını ona götürdü.

Abone ol

WASHİNGTON Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürülüp, cesedinin arçalara ayrılarak yok edilmesi olayıyla ilgili Veliaht Prens Muhammed bin Selman (MbS) hakkında yeni bir iddia daha gündeme geldi. Cinayetin emrini vermekle suçlanan Selman için, Suudi sarayından ilginç bilgiler sızdıran 'Mujtehid'in gündeme getirdiği iddia tam bomba.

'O PARMAKLARI BANA GETİRİN'... Cemal Kaşıkçı'nın ölüm emrini vermekle suçlanan, hatta ABD istihbarat örgütü CIA tarafından da "emri o verdi" şeklinde suçlanan Veliaht Prens MbS ile ilgili iddia, "Suudi Arabistan'ın derin gırtlağı" olarak bilinen 'Müjtehid' isimli sosyal medya hesabından geldi. İddiaya göre, Selman, Kaşıkçı'yı öldürttüğü ekipten Kaşıkçı'nın parmaklarını istedi.

KAŞIKÇI'NIN PARMAKLARINI GÖTÜRDÜLER... Müjtehid hesabından yapılan paylaşımda, “Bin Selman, Kaşıkçı’yı tasfiye eden ekipten Kaşıkçı’nın parmaklarını istedi. Ekip, o makaleleri yazan parmakları Riyad’a taşıdı” denildi. Cemal Kaşıkçı, kraliyeti eleştiren yazıları nedeniyle Suudi sarayının hedefi olmuştu. 

DARBEDEN KORKTUĞU İÇİN MUHAFIZLARI TOPLADI... Veliaht Prens MsB'nin kral olmaması için kafa kafaya veren onlarca Suudi prens ve kuzeninin, aralarında yeni kralı da belirlediğini iddia edilmişti. Reuters'e konuşan kraliyet sarayına yakın kaynaklara göre yeni veliahtın ismi belli, ama kral ölmeden harekete geçilmeyecek. Müjtehid hesabı da "Veliaht Bin Selman, doğu ve batıdaki Krallık muhafızlarını, muhtemel bir darbeden korunmak için Riyad'a çağırdı" ayrıntısı verdi.

PRENS ARJANTİN'E GİDEBİLECEK Mİ?.. G20 Zirvesi ay sonunda Arjantin'de toplanacak. Zirveye Veliaht Prens Selman'ın da katılacağı açıklanmıştı. Ancak Arjantin'den gelen bir haber, Prens MsB'yi Arjantin'e gitme planını iptal etmesine neden olabileceği belirtildi. Çünkü Prens Selman'ın Arjantin'de tutuklanma riski ortaya çıktı. 

ULUSLARARASI YARGI YETKİSİ VAR... İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) dün Arjantin federal savcısına, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı görevini de yürüten Selman'ın Yemen'deki iç savaşta işlediği insan hakları ihlallerinden suçlu olduğuna dair bulgularını sundu. Arjantin anayasası, bu ülkenin yargı makamlarına savaş suçları ve işkence için küresel yargı yetkisi tanıyor. Bu nedenle ülkenin yargı makamları, nerede, kim tarafından kime karşı olursa olsun savaş suçu işleyenleri ve işkence yapanları soruşturup, yargılayabiliyor.

Prens Selman alemde yakalandı içki su gibi aktı...Prens Selman, Türk düşmanı Prensle alemde yakalandı içki su gibi aktıPrens Selman, Türk düşmanı Prensle alemde yakalandı içki su gibi aktıPrens Selman, Türk düşmanı Prensle alemde yakalandı içki su gibi aktıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN