BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Bolşoy saldırısı: Gözaltındaki balet 'itiraf etti'

Bolşoy Tiyatrosu Sanat Yönetmeni'ne asitli saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan dansçı Pavel Dimitriçenko'nun suçunu itiraf ettiği öne sürülüyor.

Abone ol

Rusya'nın dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'ndaki baletlerden birinin, Sanat Yönetmeni Sergei Filin'e yönelik asitli saldırının faili olduğunu itiraf ettiği öne sürülüyor.

Dansçı Pavel Dimitriçenko, planlamakla, Yuri Zarutski ise saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanıyor. Saldırganın kaçtığı aracı kullandığı sanılan bir kişi de gözaltında.

Maskeli bir saldırganın fırlattığı sülfürik asit, Bolşoy Sanat Yönetmeni Sergei Filin'in görme yetisinin üyük zarar görmesine sebep olmuştu.

Sanatçının tekrar görebilmesi için Almanya'da aylar boyunca tedavi görmesi gerekiyor.

Moskova polisinden yapılan açıklamada, üç zanlının da itirafnameleri imzaladığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Moskova'daki BBC muhabiri Daniel Sandford, Rusya'daki pek çok zanlının, kötü muameleye maruz kaldığını öne sürerek itiraflarını geri aldığını hatırlatıyor.

Dimitriçenko'nun, Bolşoy'un önde gelen dansçılarından biri olmadığı, ancak ikinci derecedeki solistlerden biri olarak görüldüğü belirtiliyor.

Dansçı, Sergei Prokofiev'in "Korkunç İvan" eserinde başroldeydi.