BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL

Bolat KOBİlere destek istedi

Müstakil Sanayici"ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, sanayicilere destek istedi.

Abone ol

Müstakil Sanayici"ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ''Makro ekonomideki istikrar süreci, mikro ekonomide rekabetçi üretim şartlarının tesis edilmesiyle kalıcı olur'' dedi.

Bolat, MÜSİAD Eskişehir Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, giderek artan ithal girdilerin payının azaltılabilmesi için özellikle ara malı üreten sanayilerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti. KOBİ'lere finansman ve0ihracat konusunda verilecek desteklerin Türkiye'nin yararına olacağını ifade eden Bolat, şöyle konuştu:

''2007 KOBİ'lerin yılı olmalıdır. KOBİ'lere verilecek destek, ihracat ve istihdam artışında çarpan etkisi gibi olumlu artışlar getirecektir. Öz sermaye ve ölçek ekonomilerini büyütebilmek için KOBİ'ler arası ortaklıkların teşvik edileceği yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Sosyal Güvenlik Reformu bir an önce hayata geçirilmelidir. Anayasa Mahkemesi'nin reform için iptal kararı alması hiç de şık olmadı. Bu reformun 2007'de yeniden kanunlaşıp uygulamaya geçmesini istiyoruz.'' Bolat, mesleki eğitim için bir seferberlik yapılması gerektiğe de değinerek, bu konuda ideolojik barikatın bir süre devam edeceğinin anlaşıldığını bildirdi.

''YÜKSEK FAİZ DÜŞÜRÜLMELİDİR''
Odaların, borsaların, birliklerin ve sivil toplum kuruluşlarının mesleki eğitim için kurslar ve programlarla vasıflı iş gücü açığını kapatmada aktif çalışmalar yapması gerektiğini anlatan Bolat, şöyle devam etti: ''Maliye alanında bütçe disiplinin devamı istikrar için bir sigorta görevi görmelidir. Hazinenin finansman alanlarının çeşitlendirilmesi gereklidir. Bu alanda barajlar, otoyollar, köprüler için gelir ortaklığı senetleri ve kira senedi gibi enstrümanlarla enflasyon endeksli borçlanma araçlarının çıkarılması, Hazinenin faizleri düşürmede manevra alanını genişletecek, elini güçlendirecektir. 2007 yılında beklentilerimiz var.

Her şeyden önce makro ekonomideki istikrar süreci, mikro ekonomide rekabetçi üretim şartlarının tesis edilmesiyle kalıcı olur. O zaman sürdürülmbilir yüksek oranlı büyüme ve gelişme mümkün olacaktır.'' Bolat, ekonomik büyüme, ihracat ve istihdam artışının, Türk ekonomisinin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, ''Yüksek faiz-düşük kur çıpasında düzeltici şartlar oluşturulmalı ve yüksek faiz 4-5 puan düşürülmelidir'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanın kim olacağından önce niteliklerinin daha önemli olduğuna da değinen Bolat, şunları söyledi: ''Cumhurbaşkanının kimin olacağı tartışmalarını bugünden yapmak boşa enerji harcamak olur. TBMM'nin vereciği karara saygı duymalıyız. Önemli0olan TBMM'nin seçeceği cumhurbaşkanın beklentilerimizi karşılamasıdır. Halkın değerleriyle barışık, milli-manevi değerleri özümsemiş, anayasanın gereklerini yerine getirecek dirayette, yurt içinde ve dışında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilecek bir cumhurbaşkanı seçilmelidir.''