BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Boğazda gemi sürüklendi

Çanakkale Boğazı'nda akşam saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Victoria-1, kontrolden çıktı, Boğaz'da alarm verildi.

Abone ol Çanakkale Boğazı'nda, makine arızası yapan Malta bayraklı ‘Victoria-1’ isimli kuru yük gemisi kontrolden çıktı. Gemi boğazda sürüklendi.

Rusya’dan yüklediği buğdayı, İsrail'in Hayfa Limanı’na taşıyan 140 metre boyundaki 4955 grostonluk Malta bayraklı ‘Victoria- 1’ adlı gemi, Çanakkale Boğazı'nda yol aldığı sırada makine arızası nedeniyle kontrolden çıktı. Saat 17.00’de boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönen ve Eceabat önlerine doğru yol alan gemi, saat 17.08’de makinelerini stop edip kontrolden çıktığı bilgisini telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) Müdürlüğü’ne bildirdi.

Arıza raporu veren gemi kısa süre boğazın seferasyon hattı içinde sürüklendi. Boğaz geçişi yapan tüm gemiler VTS Müdürlüğü’nce dikkatli seyir etmeleri konusunda uyarıldı. Kıyı Emniyeti Müdürlüğü acil durum moduna geçti ve Çanakkale Limanı’nda konuşlanan ‘Söndüren-5’ römorkörü, arızalı geminin bulunduğu bölgeye hareket etti. Saat 17.25’de Eceabat önlerine dek kontrolden çıkmış durumda sürüklenen buğday yüklü gemi, trafik hattı dışında kalmayı başardı ve bu bölgeye demirledi. Demirledikten sonra da zaman zaman sürüklenmeye devan eden geminin, Boğaz trafiğini tehlikeye sokmadığı bildirildi.

Söndüren römorkörü, olası yeni bir sürüklenmeyi önlemek amacıyla, arızalı kuru yük gemisinin yanında konuşlandı. Sürüklenmenin tehlike yaratacak duruma gelmesi ile birlikte, gemiye müdahale edileceği, gemiden alınacak halatla, çeki işlemi yapılarak, güvenli başka bir bölgeye demirletileceği öğrenildi.