BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

BM'den flaş Afrin açıklaması

Birleşmiş Milletler, Afrin'den 48 bin kişinin ayrıldığını duyurdu. Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 48 bin kişi Afrin'den ayrıldı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, son birkaç günde 48 bin kişi Afrin'den ayrıldı. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi sözcüsü Linda Tom, Afrin'den kuzeydeki çatışmalar nedeniyle son birkaç günde yaklaşık 48 bin kişinin ayrıldığını söyledi.

Tom, ayrıca Şam'ın kırsalındaki Doğu Guta'dan da son birkaç günde 12-16 bin kişinin tahliye edilebildiğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin halkına yönelik iki dilde hazırlanan bildirileri havadan attı. Bildiride halka, teröristlerin kendilerini kalkan olarak kullanmalarına izin vermemeleri çağrısında bulunulmuştu.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak'tan bu yana Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölge halkına yönelik Arapça ve Kürtçe hazırlanan bildirileri havadan attı.

TSK HAVADAN BİLDİRİ ATTI

TSK bugün, Afrin'de hem siviller hem de YPG'li teröristler için havadan bildiri atmıştı. TSK'nın bildirisinde sivillere hitaben "Teröristlerin sizi kalkan olarak kullanmasına izin vermeyin. Teröristlerden ve terör mevzilerinden uzak durun. Gitmek isteyenler TSK'nın güvencesi altında olacaktır" denildi. YPG'li teröristlere ise "Sana uzattığımız ele güven. Teslim ol" çağrısı yapıldı.