BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

BM raportöründen İngiltere'ye 'argo' eleştiri

Birleşmiş Milletler'in göçmen hakları raportörü François Crepeau, İngiltere'nin göçmenliğe yaklaşımını diplomatik teammüllerin dışına çıkarak hakaret içeren bir sözcükle eleştirdi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler'in göçmen hakları raportörü François Crepeau, İngiltere'nin göçmenliğe yaklaşımını diplomatik teammüllerin dışına çıkarak eleştirdi.

Crepeau İngiliz Independent gazetesine demecinde, "Fantezi o ki, iki yıl önce yaratılmış bir İngiliz kültürü var ve halen devam ediyor. Ancak bu kültür kapımıza dayanan barbarların tehdidi altında. Bu tam bir saçmalık. Ama bunu kim söyleyecek? Siyasi diyalogsuzluktan kaynaklanan bir sorunumuz var" dedi.

BM raportörü açıklamasındaki "saçmalık" ifadesi için İngilizce'de argo ve hakeratamiz kabul edilen "bullshit" sözcüğünü kullandı.

Crepeau, İngiltere hükümetinin Akdeniz'deki arama kurtarma çalışmalarına destek vermeme kararını da eleştirdi ve bu kararın derme çatma gemilerle Avrupa'ya gelmeye çalışan binlece kişinin hayatını tehlikeye atabileceğini söyledi.

'Modern kölelik'

Birleşmiş Milletler raportörü, Avrupa genelinde göçmenlik karşıtı partilerin yükselişi ve "siyasetçilerin bu partilerin karşısına çıkmaması" konusunda da kaygı belirtti.

François Crepeau, "popülist siyasi güçlerin yanı sıra, statükonun devamı için çaba harcayan ekonomik güçler bulunduğunu, göçmenlerin ssınır dışı edilme korkusuyla bu koşullara ses çıkaramadıklarını belirterek "Hiç bir gücü olmayan, kolayca sömürülebilecek insanlarla ekonomimizdeki bazı sektörleri destekleyecek bir sistem kurduk. Bu eski zamanlardaki kölelik gibi" dedi.