BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  DÜNYA

Birleşik Arap Emirlikleri'nden çılgın proje buzdağı taşıyacaklar

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, Antarktika'dan buzdağlarını Füceyre Limanı'na taşıyarak, ülkede içme ve sulama suyu sağlamayı hedefliyor. Bu yöntemle 75 milyar litrelik su elde edilmesi planlanıyor.

Abone ol

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, Antarktika'dan buzdağlarını Füceyre Limanı'na taşıyarak, ülkede içme ve sulama suyu sağlamayı hedefliyor. Bu yöntemle  75 milyar litrelik su elde edilmesi planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Masdar şehri merkezli Ulusal Danışma Bürosu Ltd. şirketi tarafından hazırlanan proje kapsamında, Antarktika'daki Heard Adası yakınlarından Füceyre Limanı'na dev buz kütleleri taşınacak.

75 MİLYAR LİTRE SU

Taşınan buz kütleleri, sıcak havayla birlikte eriyerek limanda kurulu su tesislerini suyla dolduracak. Buz kütlelerinin her birinden ortalama 75 milyar litrelik su elde edilmesi planlanıyor. Elde edilen su hem içme suyu hem de çöllerle kaplı bölgede yeşil alan oluşturmak amacıyla sulama suyu olarak kullanılacak.

'DÜNYANIN EN TEMİZ SUYU'

Proje hakkında "Bu, dünyanın en temiz suyu" ifadelerini kullanan Ulusal Danışma Bürosu yetkilisi Abdullah Muhammed Süleyman el Şehi, projenin 2018 başlarında hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti. Projeye göre, buzdağlarının Birleşik Arap Emirlikleri'ne taşınmasının ise yaklaşık 1 yılda gerçekleşebileceği hesaplanıyor.

TURİSTİK İLGİ ÇEKECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Limana getirilen büyük buz kütlelerinin erimesinin uzun süreceği, dolayısıyla da uzun süre liman kıyılarında kalacakları göz önünde bulundurularak, buz kütlelerinin turistik olarak ilgi çekeceği de düşünülüyor.