BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52

Birinci Deizm Savaşları’nda Sakarya Cephesi

‘Tamam Allah'ın varlığına iman ettik ama Kuran'da şu var, bu var’

Her ne kadar ülke gündemi yavaş yavaş yerel seçimlere kilitlense de toplum hayatında çok daha farklı alanlarda mücadeleler veriliyor. Bunların en önemlilerinden bir Deizm illeti ile verilen mücadele.

Gençliğimizi zehirleyen bu illete karşı henüz topyekûn bir mücadele başlatılabilmiş değil maalesef ama Deizm ile olan savaşta küçük çaplı olsa da mücadeleler veriliyor.

Bu savaşta açılan cephelerden birisi de Sakarya.

Geçtiğimiz günlerde yazdığım "Küresel oyuncuların yeni deist oyuncağı: Zayn Malik" başlıklı yazımdan sonra aldığım geri dönüşlerden birisi Sakarya Vaizi Mehmet Çatallar’dan geldi.

Söz konusu yazının kendilerine ait olan “Türkiye Vaizleri” grubunda paylaşılarak, Türkiye'deki 300 'e yakın vaiz tarafından okunduğunu belirtiyor. Yazının 300 vaiz tarafından okunması beni hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi.

Sakarya Vaizi, kendi yaptıkları çalışmalardan da bahsediyor. Verdiği bilgilere göre Sakarya Müftülüğü ekibi olarak bir sunum hazırlamışlar. Sunum 80 resimden oluşuyor. Kelam ve Mantıkçıların Allah'ın varlığını ispat için kullandıkları “Gaye, Hudus, Nizam vb. Delilleri” görsel anlatım haline getirerek geçen yıl okul okul gezip 40 bin gence Allah'ı anlatmışlar.

Şu an hazırlanan sunum ise “Son Peygamber Muhammed (a.s.m.)” Bu sunumda aklen peygambere duyulan ihtiyaç, eski kitaplarda Hz. Muhammed’e nasıl yer verildiği ve Kuran'daki mucizeler akli yönden ikna edici tarzda anlatılacakmış.

Vaiz hocamız bu sene 100 bin gençle bire bir görüşmeyi hedeflediklerini belirterek “Bütün bunlar Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki ‘Değerler Eğitimi’ protokolü çerçevesinde gerçekleşiyor. Sakarya bu konuda 81 il arasında atbaşı olarak önden gidiyor. Velilerden çok harika dönütler alıyoruz...” diyor.

Deizm ile verilen mücadelede Sakarya'da işin lokomotifi 4 il koordinatörü ve her ilçe için 4 kişilik ekip olmak üzere 16 ilçede 32 bayan ve 32 erkek olmak üzere 64 kişi görev yapıyor.

Seçilen kişiler her ilçede sosyal, girişken imam, müezzin ve Kur’an kursu hocalarından oluşuyor. Her okul ilçe koordinatörlerinin seçtiği bir görevliye zimmetleniyor ve orada “Diyanet Gençlik” çalışması yapılması için gayret gösteriliyor.

Bu mücadelede Sakarya Cephesi’nin en büyük eksiği Gençlik Merkezleri’nin ya hiç olmayışı ya da çok yeterli kalite de binanın olmayışıymış.

Eğer bu sorunu da aşabilirlerse gençliğin oturması, meşru zeminde eğlenmesi sonucu her ilçede yapılan çalışmaların çok büyük bir ivme kazanılacağı kanaatindeler.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili ayrıca şu bilgileri de veriyor: “İl koordinatörleri olarak ilçe müftülerimizi ziyaret ediyor, bu hizmetin öneminden bahsediyoruz. Okul müdürlerimizle görüşüp sınıf sınıf ya da okul konferans salonlarında liseler başta olmak üzere orta son sınıflara da ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında iman esaslarından “Allah'a İman” konusunu anlatıyoruz. Sunum sonlarında ateist olan öğrenciler dahi ‘Tamam Allah'ın varlığına iman ettik ama Kuran'da şu var, bu var’ diye sorular soruyorlar... Hocalarımız doğaçlama cevap veriyor ama inşallah biz o gelen sorular için de özel bir sunum hazırlayacağız.”

Sakarya cephesi bir de amatörce hazırlanmış bir internet sitesinden Deizm ile mücadeleyi farklı bir ortama taşımaya çalışıyorlar. 

http://www.webkampus.net/haberler/bana-allahin-varligini-ispat-et-121 internet sitesi üzerinden verilen hizmet takdire şayan.

Diyanet ya da devletin ilgili kurumu bu tür çalışmalara en azından ekonomik destek vererek vatandaşına hizmet etmiş olabilir. Bu hizmetlerin duyurusu için yapılan web çalışmalarının daha profesyonel ve kurumsal açıdan daha zengin olabilmesi için destek şart.

Sakarya her zaman ki gibi kendi cephesini korumaya çalışıyor. Diyanet başta olmak üzere Devlet bu çalışmaları görmeli ve kendi cephelerinde hazırlıkları başlatmalılar.

Deizme karşı verilen savaşta tamamen gönüllü gayretlerle başlatılan Sakarya Cephesi’nde durum bundan ibaret.

İnşallah bu mütevazı çalışma hem yurt çapında yaygınlaşır hem de devlet kurumları tarafında daha profesyonelce yapılacak çalışmaların çekirdeğini oluşturur.

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser