BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13

Bir trafik canavarı olarak Türbanlılar!

Evet, türban "görüş" mesafesini kısıtlıyor ama başlarını örtenlerinkinden çok türbanı kafaya takanlarınkini.


"Türban değil başörtüsü" mevzusunu teğet geçerek konuya bodoslama dalacağım. İfade ne olursa olsun muhteva değişmiyor nasılsa.
 
Türban takmayan insanlar trafikte giderken boyunlarını sağa sola çevirmeden, gözleriyle 90 derece ve ötesi açılarda ne var ne yok çok net görebildiklerinden,
 
türban takan sürücülere araçlarında dikiz aynası kullanmak yasak olduğundan,

taktıkları türban, boyun hareketlerini engellediğinden hatta ve hatta beyne hava gitmesine mani olduğu için trafikte manevra yapabilme kabiliyetini yerlere indirdiğinden trafikte görüş mesafeleri kısıtlı.
 
Daha da ötesi var; giydikleri kıyafetler güneş ışınlarını yeterince alamadığı için kemik erimesine neden oluyor. Eee dolayısıyla direksiyon hakimiyeti ve gaz, fren dengesi de sıfırın altında.
 
Trafik kazalarının sebeplerine bakın isterseniz:

1- Aşırı hız 2- Türbanlı sürücü
 
Emniyet yetkililerini göreve çağırıyorum.

Nasıl ki trafikte alkollü sürücüler için alkol promil sınırı var, türbanlı sürücüler için de acilen "türban santim sınırı" getirilmeli.

Yolda çevirdikleri türbanlıların ellerinde cetvellerle türbanlarını ölçsünler. 3 cm geçene de gerekirse hapis cezası versinler.

Yoksa bu trafik terörünün sonu gelmeyecek!

Sonuç olarak; Evet, türban "görüş" mesafesini kısıtlıyor ama başlarını örtenlerinkinden çok türbanı kafaya takanlarınkini.
 
 twitter.com/Htckubra