BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Bir bedelli mucizesi: 2. el araç satışı patladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el Otomobil piyasası da hareketlendi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 18 bin liraya bedelli askerlik imkanını açıklamasının ardından ticari faaliyet gösteren internet sitelerinde ‘Bedelliden dolayı acil oto’ ilanları çıkmaya başladı. Çok sayıda araba sahibinin ilk günden satışa koyduğu ilanların sayısının ise kısa sürede arttığı görüldü.

Uzun süredir merakla beklenen bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el Otomobil piyasası da hareketlendi. Kamuoyunda düşük bedel olarak olarak yorumlanan bedelli fiyatını hazırlamak isteyen vatandaşlar ise çareyi otomobillerini satmakta buldu. Nakite kolay dönüştürülebilen araç ilanları ise ilginç başlıklarla duyuruldu.

“BEDELLİ ÇIKTI FİYAT İYİCE DÜŞTÜ, BEDELLİ ÇIKTI BÖYLE OLDU”

Doktordan, öğretmenden, memurdan satılık ilanlarının sıklıkla görüldüğü ticari alışveriş sitelerinde bedelli askerlik ilanlarının başlığı şu cümlelerle oluştu: “Bedelli için fiyat düştü doktordan temiz, bedelli askerlik nedeniyle satılık araç, bedelli çıktı böyle oldu, bedelli askerlikten dolayı satılık, acil satılık bedelli çıktı fiyat iyice düştü, bedelli askerlikten yararlanmak için satıyorum öğretmenden temiz”

bedelliden-dolayi-acil-satilik--5043513.jpeg