BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bir akademisyen; siyasi söylemlerine dikkat etmeli!..(2)

Akademisyen dili; her yazıya/konuşmaya yansımalı.

SN.BAŞBAKANIMIZ, SN. MALİYE BAKANIMIZ,SN.KÜLTÜR BAKANIMIZ; KONSERVATUARLAR SANATÇI ÖĞRETİM ELEMANLARI, HAZİRAN 2017 TEŞVİK İKRAMİYESİNİ -7 ÜST MAKAM İMZALARI YÜZÜNDEN- HALA ALAMADILAR. (YAKLAŞIK 400 SANATÇI) BU HAKSIZLIĞIN/MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN, BAŞBAKANLIKÇA HAZIRLANAN  2018 YILI, TİP SÖZLEŞMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILARAK; İKRAMİYELERİN MAAŞA KATILMASI(TRT GİBİ), GÖSTERGE RAKAMLARININ 6400’E ÇIKARILMASI BEKLENMEKTEDİR. ARZ EDERİZ.

GÜNCEL/Y.DOÇ.LİK:

“Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn.YÖK  Başkanımız,

Akademik alanda önemli bir yaraya neşter atılıyor...

Y.Doç.liğin kaldırılması çalışmaları  tarafınızdan 2.5 ay önce  başlatıldı.

Önemli   bir ayrıntıyı dillendirmek istiyoruz.

Çünkü; çözümün daha tamamlayıcı olması ve bir daha sorun yaşanmamasını arzu ediyoruz.

Sorun şudur; üzerinde çalışılan/ çıkacak bu yönetmelikle,Y.Doç.ler;  Doç. olsalar da, Prof. olmak için 5 yıl  daha bekleyecektir. Bu, elbette doğru olmayacaktır.

Bu nedenle;

a)Tarafınızdan belirlenecek süreyi dolduran (10-15),

b) Dr./San.Yet. yapmış,

Y.Doç. lerin; ‘müktesebi olan unvanlara (Prof.) kavuşması’ için, hukuki ve yasal zeminin de hazırlanarak, çıkacak Yönetmelikte/KHK’da yerini alması konusundaki görüşlerimizi, makamınıza arz etmek istiyoruz.Saygılarımızla.”

Bir önceki yazımıza devam ediyoruz.

Son günlerde TV programlarına bir genç akademisyen katılmaya başladı. Basında onun hakkında olumsuz eleştiriler okuyunca takip etmek istedim. 

Geçen akşam CNN Türk’te o kadar yoğun ve ağır konuklar (Mesela E.Şen vardı) vardı ki, Y.Doç.Dr. Selman Öğüt çok zayıf kaldı. S.Öğüt, konuşurken fazla inandırıcı olamıyor, 1982 darbesini görmemiş, yaşı gereği yaşamamış, ve olayları, okuduklarıyla –bilinenleri- tekrar ediyor…TV programlarına sürekli aynı kişilerin konuk edilmesinden ve ülkeyi yönetmelerinden  rahatsızlık var!…Özellikle köşe yazarlarının, “gündüz ya da hafta içi yazdıklarını bir daha anlatmaları, zaten yazdım v.b.” demeleri  ilgi  uyandırmıyor. S.Öğüt, hükümete yakın olan  Seta’da  uzman olarak görülüyor. Sonra baktık sitemizde yazarlar bölümünde yazılar yazmaya başlamış. Hayırlısı olsun…Biz  4 senedir  konuk yazarız.

S.Öğüt; Araştırmacı, Hukuk ve İnsan Hakları Araştırmaları.  Son olarak 2013 yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonunda uzman olarak görev yapmış.

“Ekran tartışmalarında bazı özel tipler var. Mesela Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt. Saç ektirmesinden, hırçınlığına kadar ilginç biri. Taneli yiyecekler, özellikle pirinç uzmanı. Bu aralar, ekranda pek göremez olduk. Acaba önemli işleri mi var? Ya da AK Parti daha iyi sözcüler mi buldu?” 

S.Öğüt’ün; son yazısında  kullandığı  dil hoş değil!... Haklı olduğu konuda haksız duruma düşmüş.Yazıdaki  konular çok dile getirildi/yazıldı, yani yeni/orijinal  değil!.... 

Ancak müfteri, alçak ve ahlaksız çetesi yine iş başında!”, “Pespayeliğin bu kadarı pes dedirtiyor!” “Tabii ki demagog ahlaksızlar bu sahneyi sulanmış beyinleri ile çarpıtıyor”,  “Şimdi ise salyalarını akıtarak saldırıyorlar.”

Genç bir akademisyenin -hükümeti destekleyebilir- “bu tür dili” kullanmasını doğru bulmuyoruz. Akademik  dil/söylem  olmalı; çünkü, siyasetçi değil!... Akademisyen dili, siyasetçi dili ile karıştırılmamalıdır.

Keşke, Y.Doç.liğin kaldırılması için ne düşündüğünü de öğrenebilseydik, kamuoyu oluşturmasını görebilseydik!...

S.Öğüt; kameralara oynayarak, konuşmacıların sözünü keserek, Prof. B .Kuzu ile söylem birliği yaparak, konuşmacıları bölerek/ araya girerek, aynı şeyleri söyleyerek 06.09.2017 akşamı yine programdaydı…Yeni bir ROK, yeni bir T.Güler  tarzı/geliyor  deniyor!… (Bu tarihten sonra ekranda göremedik)

Ama, S.Öğüt için; bu kadar AK Parti söyleminden sonra,  ‘yakında iyi bir görevle karşımıza çıkabilir’ de diyorlar…Bizim ki, bir  dost analizi...

Baksanıza YÖK Başkanımız bile aramış kendisini; “…ikinci kez bırakıldığım sözlü sınavdan sonra gerek sosyal medya üzerinden gerek telefonla arayarak desteklerini bildirenlere çok teşekkür ediyorum. Arayanlardan biri de YÖK Başkanımız Prof.Dr. Yekta Saraç hocamızdı. Kendisi ile yaptığımız kısa görüşmede basına da yansımış olan doçentlik sistemi ile ilgili değişiklik komisyonu kurulduğunu bir kez daha hatırlattı. Ancak değişikliğin Yasama faaliyeti gerektirdiğini de haklı olarak bildirdi. Hocamıza çabasından dolayı teşekkür ediyorum. 05.10.2017…”

Önemli olan; her yerde  “liyakat”

AMPUTE MİLLİ TAKIMIMIZI TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz Tv'de katıldığı Derin Futbol programında İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli takımımıza Ankara Büyükşehir Belediye tarafından meclis kararıyla Ankara halkı adına kişi başı 200 bin TL verileceğini açıkladı.”

Yol, köprü, baraj v.b. yapılır; ben yaptım, kimin parasıyla?, elbette  halkın parasıyla/vergileriyle değil mi?!..

Beyaz TV spor yorumcuları, bu haberi verirken -ısrarla- sanki M.Gökçek cebinden veriyormuş intibasını vermeye çalıştılar. (Bu kadar da olmaz dedirtti.) Haberlerde M.Gökçek verdi diye başlık attı!..Ama M.Gökçek,  altını çizerek “Ankara halkının adına” dedi. Beklerdik ki, sayılı zenginlerden olan Gökçek v.b. yöneticiler, bir de ceplerinden bağış yapsınlar. Dişimizi kırmaya hazırız!...

Bu arada, bir açıklama yapan Ali Ağaoğlu; "Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına hayata geçirdiği son projesinden daire hediye etti.  Ben aslan yürekli takımımızın oyuncularına birer daire hediye ediyorum. Helali hoş olsun. Güle güle otursunlar" dedi ve M.Gökçek’i ve bir çok kişiyi gölgede bıraktı…

TRT’ye GEÇMİŞ OLSUN!: Araştırdığımız kadarı ile, AK Parti tabanının, en fazla rahatsız olduğu kişilerdendi; E.Çelik ve G.Ergen… Özellikle AK Parti’li  kadınlar; özel/olumsuz  yaşantılarıyla sürekli gündemde olan bu ve benzeri kişilerin AK Parti yönetimince desteklenmesini,TRT Müzik’te  programlar verilmesini, 'Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Han. istiyor/seviyor' diye yollarının açılmasını, yemeklere çağrılmasını  hoş karşılamıyorlar. Adının karıştığı yasak aşk haberleri yüzünden, Gülben Ergen’in, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Çocuklar Gülsün Diye Derneği üzerinden yürüttüğü ortak çalışma protokolü iptal edildi. (Teşekkürler MEB) Özellikle E.Çelik’i  Cumhurbaşkanı  destekledi, eleştirilere göğüs gerdi ve TRT Ana Haber’i sunmaya başladı. Beklendiği gibi reytingler artmadı, artamazdı da…

Bu kadar desteğe rağmen, 14 aydır TRT Ana Haberin başında olan Erhan Çelik’in CNN Türk’le anlaştığı ve akşam haberlerini  sunacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanın ile görüşüp, desteği için teşekkür etti mi acaba?! “E.Çelik, eski eşi G. Ergen'in yaşadığı son olaylara kendisinin de adı karıştırılarak TRT'nin hedef haline getirildiği gerekçesiyle görevi bırakmaya karar verdiğini açıklamış…” İyi de arkadaş, aynı sorun CNN Türk içinde geçerli olmayacak mı?!.. Ayrıca, G.Ergen-E.Çelik haberlerini gazetede haber olarak vermekte yanlış, ancak ilavelerde, magazin tarafında  -küçük-  yer almadı. Popüler kişilerin durumu kimsenin -ergenler hariç- umurunda  değil!…Lütfen!..

POPÜLER  FULİN’DEN BÜYÜK SÖZLER!...

“… ‘Hikâyemde inanç var.’ ‘Allah inancım çok büyük’  diyen Fulin, ‘Tabii ki zorlandığım zamanlar çok oluyor ama istediğim noktaya ulaştığım zaman insanlara vermek istediğim bir mesajım olacak. Onlar benim hayat hikâyeme baktıkları zaman Allah’ın varlığından bir kere daha emin olacaklar. Çünkü asla pes etmemek gerektiğini ve Allah’a sonsuz güvenin ne demek olduğunu görecekler’ dedi….” 

Sevgili Fulin; ‘Allah’a sonsuz güvenin ne demek olduğunu görmek” için, bilmeyen  insanlar seni bekliyor!..Hadi, bir an önce istediğin noktaya ulaş!...