BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

Biontech Omicron aşısı için flaş tarih açıklaması Yeni aşılama başlıyor!

Pfizer- BioNTech, koronavirüsün yayılmaya devam eden varyantı Omicron'a yönelik aşının mart ayına kadar ellerinde olmasını umduklarını açıkladı.

Abone ol

Koronavirüsün Omicron varyantı tahmin edilenden daha hızlı bir biçimde ilerliyor. Eldeki aşıların yetersiz kalabileceği belirtilmişti. Geçtiğimiz gün BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Doktor Özlem Türeci, dünyayı endişelendiren Omicron varyantına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve yeni aşıya ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

Biontech tarafından bugün yapılan açıklamada yeni aşının mart ayına kadar ellerinde olmasını bekledikleri belirtildi.Almanya merkezli BioNTech ve ABD'li firma Pfizer'dan bu konuyla ilgili ilk resmi açıklama geldi.

25 kat artırıyor

Ortak açıklama yayınlayan firmalar, kendi ürettikleri aşının 2 dozunun Omicron karşısında daha az etkili olduğunu ama 3. dozla birlikte etkililiğin arttığını duyurdu. Açıklamada, yapılan laboratuvar testlerine göre Pfizer/BioNTech aşısının 3’üncü dozunun nötralize edici antikorları 25 kat artırdığı belirtildi.

Pfizer- BioNTech gerektiği halde yalnızca Omicron varyantına yönelik bir aşıyı da Mart 2022'ye kadar hazır edebileceklerini açıkladı.