BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
POLİTİKA

Binali Yıldırım, "Türkiye'nin en büyüğünü yapacağız" deyip müjdeyi verdi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak." açıklaması yaptı.

Binali Yıldırım, Medipol Üniversitesinin Kavacık'taki kampüsünde düzenlenen "Gençler Soruyor, Başkan cevaplıyor" programında gençlerle sohbet etti.

Yıldırım, metro istasyonlarında kütüphaneler kuracaklarını, araçlardan inenlerin buradan kitap alıp okuyup geri getireceğini belirterek, "İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak." dedi.

"İstanbul'a Türkiye'nin en büyük kütüphanesini kuruyoruz"

İstanbul'da eskiye oranla kütüphane sayasında azımsanmayacak nitelikte  bir artış olduğunu kaydeden Yıldırım, "Metro istasyonlarında kütüphane kuracağız. İnsanlar, metrodan inerken kitap alacak, okuyup tekrar getirecekler. İstanbul'a  Türkiye'nin en büyük kütüphanelerini kuruyoruz. Rami Kışlası en büyük kütüphane olacak. Burada 7 milyon kitap olacak. Bir tanesi de Gümüşsuyu'nda var. Onu Gümüşsuyu Askeri Hastanesiyle birleştiriyoruz. Buraya Atatürk Şehir Kütüphanesi  kuruyoruz. Kütüphane işini çok önemsiyoruz. Bir de kıraathaneler da başlı başına kütüphane olarak düzenleniyor. Burada üniversiteye hazırlananlar var. Gençler,  toplanıp okuyorlar. Yeterince okuyamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler