BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
POLİTİKA

Binali Yıldırım: Teröristlerin peşindeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya at içtiklerini söyledi. Teröristlerin Kandil'e ve Sincar'a kaçmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, teröristlerin peşini kovalamaya devam edeceklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik, yemin ettik. İnanın ki bunu da halledeceğiz. Türkiye'de zaten terörü bitme noktasına getirdik. Şimdi Kandil'e kaçıyorlar, Sincar'a kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerindeyiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz."

AK Parti'nin Lüleburgaz Kongre Meydanı'ndaki mitinginde "Bayrama hazır mısınız? Bu ay iki bayramımız var. Biri Ramazan Bayramımız, birisi de 24 Haziran bayramımız. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçecek miyiz? 'Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye' diyerek yetkiyi bir kez daha Cumhur İttifakına, AK Parti'ye verecek miyiz? Lüleburgaz yeni bir destan yazacak mı? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?" diye soran Yıldırım, katılımcılardan "Evet" yanıtını aldı.

Yıldırım, AK Parti'ye duyulan güven için teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik, yemin ettik. İnanın ki bunu da halledeceğiz. Türkiye'de zaten terörü bitme noktasına getirdik. Şimdi Kandil'e kaçıyorlar, Sincar'a kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerindeyiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Batman'da öğretmen Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesinin birinci yılı olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Terör bu ülkeye büyük acılar yaşattı. Şimdi artık bu acıları sona erdirmek zamanıdır. Bunun yolu da bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Sitene Ekle