BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bilimkurgu Okuyan Kazanacak!

TBD Bilişim Dergisi birinci gelecek öyküyü tahmin edene digital fotoğraf makinası verecek.

Abone ol

Bu yıl ilk kez temalı olarak düzenlenen TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması‘na 103 öykü katıldı. Birbirinden güçlü öyküler arasından 29 tanesi Seçici Kurula gitmeye hak kazandı. İlk üç dereceye girecek öyküler 31 Ekim‘de açıklanacak.

TBD Bilişim Dergisi‘nin düzenlediği onuncu Bilimkurgu Öykü Yarışması‘na gelen 103 öykü şartname gereği oluşturulan Ön Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Ahmet Doğan, Ayfer Niğdelioğlu, Arzu Kütük, Eray Karınca, Guner Aslan, Hande Baba, Meltem Vural, Mürselin Kurt, Onur Evci ve Koray Özer‘den oluşan Ön Seçici Kurul titiz bir çalışmayla Seçiçi Kurul‘a gidecek yirmi dokuz öyküyü şöyle belirledi:

"Ahretten Mesaj Servisi", "Bay Kent‘in Kusursuz Hollogram Devrimi", "Beki‘nin Çocukları", "Bir Siborgun Ölümü", "Darbe", "Dava", "Doppelganger", "Dünyanın En Büyük Armağanı ", "Erkek ya da Dişi", "Etisbomad", "İntihar Emri", "Kafamın İçindeki Sesler", "Kilit", "Kimlik Bunalımı", "Kuzey", "Oras" , "Rüya Simülasyonları", "Son Gece", "Tabula Rasa", "Taksi Sürücüsü", "Trafik Etkisi", "Veritas", "Yarışma", "Yaşam Sınavı", "Yemeğe Geç Kalmadım ya", "Yeni Dünya", "Yılan", "Yin-Yang", "Yüzelli".

Yarışmayı kazanan öyküler, 31 Ekim 2008 tarihinde açıklanacak, ödül töreni ise Bilişim‘08 etkinlikleri içinde Ankara‘da gerçekleştirilecek. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya dizüstü bilgisayar, ikinci gelen yarışmacıya avuçiçi bilgisayar, üçüncü gelen yarışmacıya da dijital kamera verilecek.

Bilimkurgu Okuyan Kazanacak!

TBD Bilişim Dergisi, bu yıl bilimkurgu edebiyatına olan ilgiyi artırmak için, TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nda birinci gelecek öyküyü tahmin etmeye yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor. Yarışma için Seçici Kurul‘a gidecek öyküler, http://www.tbd.org.tr/ adresinde yayımlanacak. TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nda birinciliğe değer bulunan öyküyü bilenler arasında çekilecek kurada kazanan üç kişiye birer digital fotoğraf makinesi verilecek.