BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
HABER /  SAĞLIK

Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın'dan TFF ve AVM kararına tepki

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın'ın TFF kararıyla ilgili "Bilim Kurulu tavsiyesi diyorlar; bizim böyle bir tavsiyemiz de kesinlikle söz konusu değil" görüşlerini aktardı.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıklamıştı. 

Bazı açıklamaların bunalmış kitleyi sokağa çıkmaya tahrik ettiğini belirten Muharrem Sarıkaya, Prof. Levent Akın'ın, "Şunu biliyorum ki Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nda kitle bağışıklığının sağlanmasına yönelik bir düşünce kesinlikle yok… Dolayısıyla bazı adımların bizler tarafından atıldığı sanılmasın" dediğini aktardı.

"AVM’lerin açılma kararını erken bulduk"

Türkiye genelinde oluşan bağışıklığın henüz yüzde 15-20 sevisinde olduğunu, bunun virüsün en yaygın olduğu İstanbul'da yüzde 40 seviyesinde olduğunu açıklayan Prof. Akın, “Toplum bağışıklığının oluşması için en azından yüzde 60-65’i görmemiz gerekir, bunu henüz görmedik” deyip bu nedenle AVM’lerin açılma kararını erken bulduk. Bizim takvimimizde 28 Mayıs planı vardı” diye konuştu.

"Nasıl yapacaklar?"

"Bilim Kurulu tavsiyesi diyorlar; bizim böyle bir tavsiyemiz de kesinlikle söz konusu değil” diyen Prof. Akın, TFF'nin verdiği maçları başlatma kararını eleştirdi:

Bakan toplantıda Futbol Federasyonu’nun sağlık kurulunun tavsiyede bulunmuş olabileceğini söyledi. Nasıl yapacaklar? Bırakın sahada oynayanı, yedek kulübesinde oturan futbolcunun enfekte olduğu görülse, hepsiyle yakın temaslı olduğu için bütün takımı 14 gün karantinada tutmak zorundayız. Bu sadece futbol değil, basket, voleybol, güreş, tekvando gibi her türlü temaslı sporda geçerli…

Tüm yazarlar sayfasına geçiş yapmak için linki tıklayınız...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Olayın adresi Konya! Duvarı delip kuyumcudan 400 bin liralık altın çaldılar
Foto Galeri Olayın adresi Konya! Duvarı delip kuyumcudan 400 bin liralık altın çaldılar Galeriye Gözat